Za ljubitelje mešavine ukusa jagoda i čokolade nema lepše poslastice od kapri torte, a ova brza zamena je najbliža originalu.
Sladoled-torte omiljeni su dezerti u toplim mesecima, a postoji mnogo interesantnih recepata za nezaboravne poslastice za koje vam nije potrebna ni rerna.
Ukoliko posebno uživate u mešavini ukusa mleka, čokolade i jagoda, kapri torta je nešto što ne smete da zaobiđete, a popularna verzija sladoled-torte inspirisane ovim slatkišem je pravi izbor za vas.
Priprema se lako i brzo, a ukus joj je fantastičan.
Sastojci:
Za koru
- 250 g keksa
- 50 g kakaoa
- 50 ml mleka
- 100 g maslaca
Za fil
- 150 g šećera
- 150 g gustina
- 1,2 litra mleka
- 200 g jagoda
Za glazuru
- 150 g čokolade
- 50 ml mleka
- 20 ml ulja
Priprema
- Izlomite keks što sitnije, pa ga pomešajte s mlekom, kakao prahom i otopljenim puterom i sve dobro promešajte.
- Kad smesa bude kompaktna, utisnite je u kalup i stavite u frižider na najmanje 20 minuta.
- U jednoj dubljoj šerpi pomešajte šećer, mleko i gustin, pa promešajte i stavite na srednju vatru da se kuva uz mešanje, dok se ne zgusne. Ostavite da prohladi na sobnoj temperaturi, a u međuvremenu umešajte sitno seckane jagode.
- Taj fil prelijte preko kore i vratite u frižider. Tu bi trebalo da odstoji bar 30 minuta.
- Otopite čokoladu s uljem i mlekom, pa prelijte preko stegnutog fila.
Po želji ukrasite seckanim orašastim plodovima i jagodama.
Lažna kapri torta - priprema korak po korak
BONUS VIDEO
Recept za pileća krilca sa pivom kakve do sad niste probali
( Glossy, T.S.R. )





