čik joj odolite!

Lažna kapri sladoled-torta očas posla: Ne peče se, neodoljivo je kremasta i tako osvežavajuća

0

Za ljubitelje mešavine ukusa jagoda i čokolade nema lepše poslastice od kapri torte, a ova brza zamena je najbliža originalu.

Kremasta sladoled-torta u stilu kapri sladoleda
Kremasta sladoled-torta u stilu kapri sladoledafoto: Cookrate - Cakes, Youtube Printscreen

Sladoled-torte omiljeni su dezerti u toplim mesecima, a postoji mnogo interesantnih recepata za nezaboravne poslastice za koje vam nije potrebna ni rerna.


Ukoliko posebno uživate u mešavini ukusa mleka, čokolade i jagoda, kapri torta je nešto što ne smete da zaobiđete, a popularna verzija sladoled-torte inspirisane ovim slatkišem je pravi izbor za vas.


Priprema se lako i brzo, a ukus joj je fantastičan.

Sastojci:

Za koru

 

  • 250 g keksa
  • 50 g kakaoa
  • 50 ml mleka
  • 100 g maslaca


Za fil

 

  • 150 g šećera
  • 150 g gustina
  • 1,2 litra mleka
  • 200 g jagoda


Za glazuru

 

  • 150 g čokolade
  • 50 ml mleka
  • 20 ml ulja


Priprema

  1. Izlomite keks što sitnije, pa ga pomešajte s mlekom, kakao prahom i otopljenim puterom i sve dobro promešajte.
  2. Kad smesa bude kompaktna, utisnite je u kalup i stavite u frižider na najmanje 20 minuta.
  3. U jednoj dubljoj šerpi pomešajte šećer, mleko i gustin, pa promešajte i stavite na srednju vatru da se kuva uz mešanje, dok se ne zgusne. Ostavite da prohladi na sobnoj temperaturi, a u međuvremenu umešajte sitno seckane jagode.
  4. Taj fil prelijte preko kore i vratite u frižider. Tu bi trebalo da odstoji bar 30 minuta.
  5. Otopite čokoladu s uljem i mlekom, pa prelijte preko stegnutog fila.

Po želji ukrasite seckanim orašastim plodovima i jagodama.

 

Lažna kapri torta - priprema korak po korak

BONUS VIDEO

Recept za pileća krilca sa pivom kakve do sad niste probali

 

makonda-tracker