čik joj odolite!

Superkremasta keks torta za 15 minuta: Za najlepši slatkiš u toplim danima ne treba vam rerna, a ukus mu je božanstven

0

Lagana, jednostavna za pripremu, slatka, ali ne previše, ova domaća poslastica je uvek dobro rešenje ako ne volite da provodite mnogo vremena u kuhinji.

Brza torta od keksa i fila sa šlagom, mlekom i ukusom limuna
Brza torta od keksa i fila sa šlagom, mlekom i ukusom limunafoto: Ricette dolci/YouTube Screenshot

S keks tortama nema greške – uz minimum truda dobićete nezaboravan slatkiš, a često vam ne treba ni mnogo materijala.

 

Upravo je takav ovaj jednostavan domaći dezert, koji je uvek zgodno imati pri ruci ako stižu iznenadni gosti ili samo želite da vas u frižideru uvek čeka nešto lagano i osvežavajuće posle ručka.

 

Sastojci:

 

  • 2 jajeta
  • 60 g šećera
  • 45 g gustina
  • rendana korica jednog limuna
  • 500 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake za šlag
  • keks po potrebi
  • mleko za umakanje

 

Brza keks torta s kremastim filom
Brza keks torta s kremastim filomfoto: Ricette dolci/YouTube Screenshot

Priprema

 

  1. Umutite dva jajeta sa šećerom, mikserom ili žicom, pa dodajte gustin i dobro razmutite.
  2. Nalijte pola litra mleka i dodajte rendanu koricu limuna, pa promešajte i stavite na srednju vatru da se kuva, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne.
  3. Sipajte u hladnu činiju i pokrijte prozirnom folijom, pa stavite u frižider.
  4. U odvojenoj posudi umutite mikserom slatku pavlaku za šlag, pa kašikom u to pažljivo sipajte fil, malo po malo, i mutite dok se ne sjedini.
  5. Sipajte deo ovog fila u kalup, pa poravnajte.
  6. Umačite keks u mleko, pa ređajte preko fila po kalupu, a zatim stavite još jedan sloj fila i tako naizmenično dok ne potrošite sav materijal. Poslednji sloj treba da bude fil. Stavite u frižider da se stegne, pa kad izvadite pospite mlevenim ili izmrvljenim keksom.

BONUS VIDEO

Najzdraviji kolači sa iznenađujućim ukusima

 

makonda-tracker