Ova karamel torta je kremasta, izdašna i nesvakidašnjeg ukusa, a proces pripreme nije komplikovan.
Ako volite slasni ukus karamele, isprobajte ovu kremastu tortu s gotovim korama koja ukusom mami na parče više.
Priprema nije teška, jedini proces koji traje duže jeste kuvanje kondenzovanog mleka, odnosno strpljivost dok se kuva, ali nema komplikovanih detalja prilikom pravljenja.
Sastojci:
- litar slatke pavlake
- 1 do 2 konzerve kondenzovanog (zaslađenog mleka)
- sirovi orašasti plodovi
- šećer
- gotove kore
Priprema:
-
Kondenzovano mleko kuvajte dva do tri sata u posudi u kojoj će voda prekrivati celu konzervu. Ne otvarajte i ne bušite konzerve.
-
Slatku pavlaku umutite u krem i umešajte s prethodno skuvanim mlekom. Po ukusu sipajte 1 ili 2 konzerve.
-
Šećer karamelizujte s orašastim plodovima, a potom sačekate da se ohladi. U blenderu izmrviti grilijaš.
-
U posudu u kojoj se kuvao karamel sipajte vodu i ostavite na tihoj vatri da malo poprimi ukus karamele. Ovom vodom prelivajte kore kao sirupom.
-
Najpre koru prelijte sirupom, pa premažite kremom i ponavljajte postupak, a na kraju po vrhu pospite grilijaš.
Bonus video
Keks kolač po receptu voditeljki Kurir TV