njami

Prevrnuta SLADOLED-TORTA idealna za vrele letnje dane: Kremasta poslastica koja se sprema za 15 minuta (RECEPT)

0

Idealna kombinacija keksa i voća.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock/gowithstock

Vreme tropskih temperatura treba da provede što više u klimatizovanim prostorijama i da ne izlazimo bez preko potrebe u vremenskom periodu od 11-17 časova.

 

Ipak, uz sve to, gde ćete bolji način da se osvežite od omiljene sladoled-torte.

 

U nastavku vam predstavljamo kremasto, osvežavajuće zadovoljstvo koje se ne peče, a koje se priprema za tili čas.

 

 

Sastojci:

 

  • 300 gr keksa
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 gr šećera u prahu
  • 300 ml kisele pavlake
  • 2 kesice želatina + 50 ml vode
  • 350 gr sezonskog voća
  • 2 kašike šećera

 

Za glazuru:

 

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 50 gr maslaca

 

Priprema:

 

Prvo umutite slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Sve dobro izmiksajte i dodajte polovinu rastopljenog želatina.

 

Voće izmiksajte sa šećerom, pa mu dodajte drugu polovinu rastopljenog želatina. 

 

U kalup stavite sloj belog fila, zatim dodajte red keksa, pa preko voćni fil.

 

Tako ređajte sve dok ne utrošite sav materijal.

 

Poslednji sloj bi trebalo da bude beli.

 

Tortu ostavite u frižider da se dobro stegne, pa skinite obruč sa kalupa i prevrnite tortu na tacnu.

 

Stavite joj glazuru koju ćete dobiti tako što ćete rastopiti maslac, pa dodati mleko i čokoladu. 

 

makonda-tracker