kraljica prolećnog ručka

Pravi se očas posla, a tajna je u načinu pripreme: Recept za najjednostavniju zelenu salatu koju obožavaju svi ukućani

0

Obična zelena salata postaće najukusniji deo ručka uz pomoć jednog trika.

Zelena salata kraljica prolećne trpeze
Zelena salata kraljica prolećne trpezefoto: nblx/Shutterstock

Proleće je doba godine kada i oni koji nisu jeli mnogo povrća tokom jesenjeg i zimskog perioda, počinju da u svoj tanjir više serviraju salatu

 

Mnogo je šarenolikiji izbor povrća u svakom smislu koje se može iskoristiti uz prilog i glavno jelo. Neki će se odlučiti za šopsku, neki za običnu krastavac salatu ili onu sa rotkvicama, a ubedljivo najjednostavnija varijanta jeste da svoj obrok upotpunite zelenom salatom.

 

Bilo da se odlučite za običnu zelenu salatu putericu ili miks zelenih salata, princip pravljenja je isti.

Pre svega, imajte na umu da obavezno odbacite prve, spoljne listove salate. Potom ostali deo salate dobro opere list po list.

 

Kada ste pripremili listove, red je za začinjavanje

 

Da bi bila lepša i ukusnija, trik je u tome da prvo stavite so, pa promešate salatu, pa potom maslinovo ulje, pa ponovo promešate, a onda na kraju stavite i sirće. I opet promešate kako bi se ukusi lepo sjedinili. 

 

Premda sve zavisi od ukusa i treba da dodate sastojke po želji, u nastavku ćemo vam predstaviti recept za jednostavnu zelenu salatu, koja će prijati svim ukućanima.

 

Sastojci:

 

  • 1 glavica zelene salate
  • so po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike vinskog sirćeta

 

Proces pripreme smo objasnili, a tajna je u postepenom dodavanju i mešanju salate. Prijatno!

 

 

makonda-tracker