morate probati

Ova balkanska zemlja ima najbolji recept za RUSKU SALATU: Neodoljivo je ukusna & sprema se bez kupovnog majoneza

0

Nema ko je ne jede tokom praznika, ali ovakvu sigurno još niste probali!

Ruska salata po rumunskom receptu je posebno lepa
Ruska salata po rumunskom receptu je posebno lepafoto: Shutterstock / vkuslandia

Rumunska verzija ruske salate, poznata kao Salata de boeuf, neizostavna je na prazničnim trpezama.

 

Iako ima sličnosti s klasičnom ruskom salatom, ova verzija uključuje meso, najčešće govedinu ili piletinu, što joj daje poseban ukus i bogatstvo.

 

Priprema je jednostavna, ali zahteva malo strpljenja i pažnje da bi se postigao savršen balans ukusa.

 

Sastojci:

 

  • 300 g goveđeg mesa (ili piletine)
  • 300 g krompira
  • 200 g šargarepe
  • 150 g graška (svežeg ili iz konzerve)
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 150 g ukiseljenih paprika (po želji)
  • 3 jaja (za domaći majonez) 150 ml ulja (za majonez)
  • 1 kašičica senfa
  • So i biber po ukusu

 

Priprema:

 

  1. Kuvanje povrća i mesa: Skuvajte meso u posoljenoj vodi dok ne postane mekano, a zatim ga ostavite da se ohladi. U istoj vodi skuvajte krompir i šargarepu, vodeći računa da se ne prekuvaju kako bi zadržali oblik. Kada se ohlade, naseckajte ih na sitne kockice.
  2. Seckanje povrća i mesa: Naseckajte krastavce i ukiseljene paprike na sitne komade. Ohlađeno meso takođe iseckajte na sitne kockice.
  3. Priprema majoneza: Odvojite žumanca od belanaca (koristite samo žumanca). Dodajte kašičicu senfa i postepeno dodajte ulje, neprestano mešajući dok se ne dobije gust majonez. Po želji dodajte malo limunovog soka za kiselkastu notu.
  4. Mešanje sastojaka: U velikoj činiji sjedinite iseckane sastojke: meso, povrće, kisele krastavce i paprike. Dodajte grašak. Ubacite dve trećine majoneza i pažljivo promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.
  5. Dekoracija: Prebacite salatu na tanjir za serviranje i premažite je preostalim majonezom. Dekorišite tankim kriškama kuvanih jaja, šargarepe, kiselih krastavaca ili paprike, praveći zanimljive šare.
  6. Hlađenje: Ostavite salatu u frižideru najmanje dva sata pre služenja kako bi se ukusi lepo sjedinili.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Pileće bajadere i urnebes salata

 

makonda-tracker