Gotovo da nema slanog jela uz koje caciki neće biti savršen dodatak, a za pripremu vam ne treba ni mnogo vremena ni previše sastojaka i svi su lako dostupni.
Caciki, poznat i kao cacik i tarator, verovatno je najpoznatiji umak ili sos na svetu kada je reč o obožavanoj grčkoj kuhinji, a bez sumnje spada i u najzahvalnije – može da se služi uz brojna jela!
Popularan je širom planete zahvaljujući osvežavajućem spoju ukusa, a priprema se vrlo brzo i jednostavno. Ako imate pravi recept, rezultat će biti fenomenalan.
Najbolji recept za caciki
Sastojci:
- 2 velika krastavca
- 4 čena belog luka
- 400 ml gušćeg jogurta
- so i biber po ukusu
- pola veze mirođije
- malo maslinovog ulja
Priprema
- Oljuštite krastavce i izrendajte na krupno rende, pa posolite po ukusu i ostavite da odstoji kako bi pustili tečnost.
- Potom prstima procedite krastavce i dodajte im izgnječen beli luk, sitno sečenu mirođiju, jogurt, ulje i biber (najbolje beli).
- Promešajte i stavite u frižider da se dobro ohladi, pa služite uz jelo.
BONUS VIDEO
Nezaboravan grčki specijalitet
( Glossy, T.S.R. )




