Salata od svežeg kupusa može da bude još lepšeg i punijeg ukusa ako joj dodate nekoliko sastojaka koje sigurno imate u kući.

Nema kvalitetnog ručka bez salate, a jedna od omiljenih na našim prostorima je kupus salata, sveža, lagana i osvežavajuća, idealan dodatak svakom ručku.
Najpopularnija je jednostavna kafanska salata od rendanog svežeg kupusa, uz dodatak sirćeta, ulja i soli, a postoji i mnogo interesantnih kremastih verzija koje su savršene za prolećne i letnje dane.
Uz rendani kačkavalj i tvrdo kuvana jaja, ona će biti još zasitnija, a zahvaljujući majonezu dobija kremastu teksturu. Malo luka i pravi začini i uživanje u svakom zalogaju je zagarantovano.
Sastojci:
- 3 kuvana jajeta
- 500-600 g kupusa
- 300 g kačkavalja
- 3 kašike majoneza
- 3 čena belog luka
- 1 mladi luk
- so i biber po ukusu
- po želji začinsko bilje
Priprema
- Izrendajte kupus, kuvana jaja i kačkavalj, pomešajte, pa posolite.
- Iseckajte sitno mladi i beli luk, pa dodajte prethodnoj mešavini i začinite po ukusu.
- Ubacite majonez, pa promešajte i stavite u frižider da se hladi.
BONUS VIDEO
Rakija od kupusa i piva
( Glossy, T.S.R. )