Čuveni italijanski tanki hleb koji svet jednostavno obožava najbrže se pravi na način koji je vojvotkinja od Saseksa pokazala u svojoj emisiji.
O tome koliko su pokušaji Megan Markl da postane poslovna žena uspešni može da se diskutuje, ali nema sumnje da za njenim receptima vlada prava pomama.
Vojvotkinja od Saseksa je u svojoj emisiji "S ljubavlju, Megan" pokazala kako pravi mnogo slatkih i slanih jela, a iako njeni recepti nisu preterano revolucionalni i uglavnom su nastali po uzoru na tuđe – oni su provereni i ko god da ih je probao oduševljen je, uključujući i poznate kuvare.
Najviše se pričalo o njenoj pasti iz jedne šerpe, a bilo je tu još nekoliko primećenih recepata, a među njima je i domaća fokača koja se pravi prilično jednostavno.
– To je najjednostavniji hleb za pripremu – rekla je supruga princa Harija svojoj prijateljici Delfi u svom serijalu koji je snimila za Netfliks.
I, zaista, ne može jednostavnije, a deluje vrlo ukusno!
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica soli + još za posipanje, idealno morska so
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika maslinovog ulja + još malo za premazivanje pleha i fokače
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 1 šolja tople vode
- 1-3 grančice ruzmarina
Priprema
- Razmutite kvasac u toploj vodi, dodajte malo šećera, pa ostavite da odstoji 10 minuta.
- Potom dodajte ulje, so i brašno, pa mešajte dok ne dobijete kompaktno testo. Trebalo bi da bude lepljivo.
- Premažite tanko gornji deo testa i pokrijte kuhinjskom krpom, pa stavite da neko toplo mesto. Ostavite da narasta oko dva sata.
- Kad testo nadođe, prebacite ga u podmazan pleh, pa pažljivo prstima oblikujte i razvucite do ivica posude za pečenje.
- Pokrijte prozirnom folijom i stavite na toplo mesto, da narasta još oko pola sata.
- Potom umočite prste u ulje i nežno ubadajte testo tako da napravite mala udubljenja, pa namažite obilno ili prelijte maslinovim uljem i dodajte ruzmarin i so, idealno morsku.
- Pecite oko 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
BONUS VIDEO
Srpska proja na listi najboljih hlebova





