u nekoliko poteza

Gotova na brzinu, zasitna i zdrava: Fritata po receptu Megan Markl koja može da se služi za doručak, ručak ili večeru

0

Vojvotkinja od Saseksa ima sjajan način da iskoristi povrće koje joj neko vreme stoji u kuhinji kako se ne bi pokvarilo i završilo u kanti za smeće, a njena porodica obožava ovaj recept.

Fritata vojvotkinje od Saseksa
Fritata vojvotkinje od Saseksafoto: etorres/Shutterstock, EPA-EFE/CARLOS ORTEGA

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl u poslednje vreme je prilično zauzeta: ona razvija svoj lifestyle brend, sprema se za snimanje novog podkasta, bavi se snimanjem i produkcijom svoje emisije za Netfliks... sve dok je posvećena majka dvoje dece.


Supruga princa Harija i majka princa Arčija i princeze Lilibet uprkos svim obavezama svakog jutra prati poseban ritual sa svojom porodicom – iako ima na raspolaganju pomoć brojnog osoblja, ona sama pravi doručak za svoje najmilije.


U drugoj epizodi serijala "S ljubavlju, Megan", vojvotkinja je pravila fritalu za svoju prijateljicu i poznatu glumicu Mindi Кaling, a otkrila je da je u pitanju recept koji redovno koristi dok priprema doručak za svoju porodicu.

Jutra su brza, moram da odvedem decu u školu, pa mislim da mi je zato prija ovaj tempo – kaže ona dok ređa sastojke za jelo od pečenih jaja.

 

Megan Markl u kulinarskom šouu 'S ljubavlju, Megan'
Megan Markl u kulinarskom šouu "S ljubavlju, Megan"foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

Moj muž, bez obzira koji obrok se stavi pred njega, pre nego što ga proba, posoli. Tako da se trudim da premalo solim – otkrila je Megan, koja u fritratu ubacuje povrće koje stoji u kući već neko vreme, pa tako sprečava da se ono pokvari i baci.


Recept za fritatu Megan Markl


Sastojci:
(za 4 osobe)

 

  • 8-12 jaja
  • mleko ili pavlaka
  • crvena paprika
  • marinirana crvena paprika
  • crni luk i tikvice (mogu da se zamene povrćem koje imate u kući, poput šake spanaća)
  • kozji sir
  • rukola
  • so i biber

 

Pečena fritata
Pečena fritatafoto: Let Geo Create/Shutterstock

Priprema

  1. Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.
  2. Razbijte jaja, pa ih umutite, uz dodatak mleka ili kisele pavlake, kao i bibera.
  3. Iseckajte sitno luk, papriku i tikvice, pa stavite u zagrejan tiganj, u koji ste sipali malo maslinovog ulja i ostavite da se krčka dok ne omekne.
  4. Kad povrće bude mekano, dodajte umućena jaja.
  5. U to ubacite mariniranu crvenu papriku (ili više, po ukusu), pa začinite po ukusu i preko pobacajte seckanu rukolu i izmrvljen kozji sir.
  6. Nakon što se malo stegne na ringli, ubacite u rernu i pecite 15-20 minuta.

Iako nije neophodno, Megan je u svojoj emisiji dodala i sporo pečen paradajz i malo pečene slanine, koje je poslužila uz obrok, a svemu je dodala malo dekorativnog, jestivog cveća.

 

BONUS VIDEO

Koja jaja su najtvrđa?

Error in getting video.

 

makonda-tracker