Predstavljamo vam recept za izdašnu proju posle koje u kući nema praznog stomaka, koja se priiprema očas posla.
Proja je uvek odličan izbor za početak ili kraj dana, a postoji mnogo načina da pripremite omiljeni kukuruzni hleb na našim prostorima.
Tu su varijante s tikvicama, sa i bez jogurta i mnogi drugi interesantni recepti, a uglavnom se kukuruzno brašno kombinuje s belim, pšeničnim. Međutim, to nije neophodno!
Danas vam predstavljamo jednostavan recept za sočnu domaću proju koja se pravi očas posla, a potrebno je samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
- 10 kašika kukuruznog brašna
- 4 jajeta
- 200 g izmrvljenog feta sira
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja jogurta
- 1 kašičica soli
Priprema
- Umutite belanca, pa im postepeno dodajte žumanca.
- Dok mutite, dolijte ulje i jogurt.
- Postepeno sipajte prethodno pomešano kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, uz mešanje da biste razbili grudvice.
- Na kraju ubacite izmrvljen sir, pa dobro promešajte.
- Sipajte u tepsiju koju ste prethodno obložili pek-papirom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko 30 minuta.
BONUS VIDEO
Srpska proja na listi najboljih hlebova sveta
( Glossy, T.S.R. )