recept

Carska pita (proja) po oprobanom receptu za najukusniji doručak ili večeru

1

Ako volite sir, šunku i krastavčiće, pa još da obrok brzo stigne, pa još i da se brzo priprema... Onda morate probati ovu carsku pitu!

Ako volite carsku pitu, isprobajte ovaj recept
Ako volite carsku pitu, isprobajte ovaj receptfoto: ltummy/Shutterstock

Carska pita idealan je obrok za sve koji vole slaniše, ali i jela koja se brzo pripremaju. Ova pita smuti se začas, od sastojaka koje svi mahom imamo u kuhinji i samo ostaje da pričekate oko pola sata da bude gotova i spremna za jelo.

 

Ovaj obrok može se jesti i za doručak i za večeru, i kao pita, i u obliku mafina, a sigurno je da ćete uživati u ukusu.

 

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  • šolja ulja
  • šolja jogurta
  • 2 šolje projinog + jedna šolja belog brašna (ili dve šolje belog + jedna šolja projinog)
  • suhomesnato, sir, krastavčići...
  • kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo

 

Priprema:

  1. Jaja umutite i dodajte im ulje, jogurt, prašak za pecivo i so, pa brašno.

  2. Lepo sjedinite, a onda kašikom umešajte nasekane krastavčiće, suhomesnato i sir. Možete dodati i seckanu papriku ili dve kašike ajvara. Pospite susamom.

  3. U prethodno zagrejanu rernu (na 200 stepeni) stavite da se peče u plehu koji ste obložili pek-papirom. Po želji, možete da pečete i kao mafine.
  4. Pecite 30-40 minuta i proverite najpre čačkalicom da li je gotovo.
  5. Služite s jogurtom. Prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Recept za sočnu piletinu

 

 

makonda-tracker