miriše na dom

Umutićete je za 5 minuta, a lepšu niste jeli: Mekana PROJA po receptu Dženifer Garner koja danima ostaje sveža

1

Holivudska glumica bi ovaj kukuruzni hleb umela da napravi u snu, ali svaki put kad ga priprema obavezno pozove mamu da putem ekrana prati svaki korak

Proja po receptu Dženifer Garner je domaće pecivo koje morate da probate
Proja po receptu Dženifer Garner je domaće pecivo koje morate da probatefoto: jennifer.garner/Instagram

Američka glumica Dženifer Garner često na Instagramu deli recepte za jela koja priprema svojoj deci Vajolet, Serafini i Samjuelu, koje je dobila s bivšim mužem i čuvenim glumcem Benom Aflekom.


Ona telefonom snima svoj "Kobajagi kulinarski šou" i odlično se provodi, a uglavnom bira jednostavna i klasična domaća jela, pa je tako jednom prilikom na red došla i – proja.


Američki kukuruzni hleb od kukuruznog griza Dženifer, priznaje, uvek priprema uz konsultacije s njenom mamom, budući da je u pitanju recept koji je nasledila od bake i koji se u njenoj porodici prenosi s generacije na generaciju.

Zovem mamu svaki put kad pravim kukuruzni hleb, iako ga imam u svakom kuvaru i prilično sam sigurna da bih mogla da ga napravim u snu. Ali možda će vam gledanje ovog "šoua" pokazati zašto jednostavno volim da zovem mamu – napisla je Dženifer.


Kako je istakla, u pitanju je recept za pecivo koje se pravi očas posla, a ona ga služi za večeru, doručak i užinu, a miriše na dom. Ona je, inače, prema maminim instrukcijama, jede uz puter, ali sigurni smo da će ići sjajno uz ajvar, kisele krastavce, kiselo mleko...

 

Američka proja Dženifer Garner


Sastojci:

 

  • 2 kašike ulja
  • 3/4 šolje kukuruznog griza
  • 1/4 šolje pšeničnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičica soli
  • 1 celo jaje
  • 1 šolja mlaćenice (možete zameniti jogurtom)


Priprema

  1. Uključite rernu na 220 stepeni, da se greje.
  2. Pomešajte u jednoj činiji kukuruzni griz, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so.
  3. Dodajte u smesu jedno jaje i sipajte mlaćenicu malo po malo dok testo ne bude ređe od onoga za palačinke.
  4. Sipajte ulje, pa dobro promešajte.
  5. Prelijte u posudu za pečenje, koju ste prethodno podmazali ili obložili pek-papirom.
  6. Pecite dok ne dobije lepu braonkastu nijansu.

Pogledajte "Kobajagi kulinarski šou" Dženifer Garner

BONUS VIDEO

Dženifer Garner se bavi humanitarnim radom

 

makonda-tracker