Ako volite čokoladne keks torte, ovaj recept će vam se sigurno dopasti jer se brzo sprema i očarava ukusom.
Većina nas voli torte i kolače, ali mnogima su omiljeni za pripremu baš oni koji se lako i jednostavno "smućkaju", a imaju odličan ukus.
Ovaj recept ne iziskuje mnogo truda i vremena, a odličan je izbor za nenajavljene goste ili ako nemate ništa slatko u kući, a želite da se počastite...
Ova brza keks-torta je baš za takve prilike!
Sastojci:
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 60 g šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 30 g brašna
- 30 g gustina / kukuruznog skroba
- 520 ml mleka + malo za umakanje keksa
- 60 g putera
- 350 g čokoladnog keksa
Za glazuru:
- 200 g mlečne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 90 g seckanog lešnika
Priprema:
- Umutite jaje sa šećerom, prstohvatom soli i vanilom.
- Dodajte brašno i gustin
- Lepo sjedinite smesu i dodajte mleko.
- Mešajte dok ne razbijete grudvice, pa onda na umerenoj vatri kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
- Dodajte puter i sve lepo sjedinite da se otopi.
- U tepsiju poređajte keks koji ste malo namočili u mleku (ne previše, da se ne raspadne), pa sipajte fil, pa redom sloj keksa, pa filma, dok se ne istroši materijal. Poslednji sloj treba da vam bude fil.
- Stavite u frižider dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte seckane lešnike i promešajte.
- Prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Keks kolač po receptu voditeljki Kurir TV-a
( Glossy, M.R. )