recept za sve

Hrskava, mekana, bez pečenja: Biskvit torta s lešnicima, najkremastije čokoladno savršenstvo koje se sprema očas posla

0

Ako volite čokoladne keks torte, ovaj recept će vam se sigurno dopasti jer se brzo sprema i očarava ukusom.

Preukusna čokoladna  keks torta
Preukusna čokoladna keks tortafoto: PRINTSCREEN/YT/COOKIST WOW

Većina nas voli torte i kolače, ali mnogima su omiljeni za pripremu baš oni koji se lako i jednostavno "smućkaju", a imaju odličan ukus.

 

Ovaj recept ne iziskuje mnogo truda i vremena, a odličan je izbor za nenajavljene goste ili ako nemate ništa slatko u kući, a želite da se počastite...

 

Ova brza keks-torta je baš za takve prilike!

 

Sastojci:

 

  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 60 g šećera
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • 30 g brašna
  • 30 g gustina / kukuruznog skroba
  • 520 ml mleka + malo za umakanje keksa
  • 60 g putera
  • 350 g čokoladnog keksa

 

Za glazuru:

 

  • 200 g mlečne čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 90 g seckanog lešnika

 

Priprema:

 

  1. Umutite jaje sa šećerom, prstohvatom soli i vanilom.
  2. Dodajte brašno i gustin
  3. Lepo sjedinite smesu i dodajte mleko.
  4. Mešajte dok ne razbijete grudvice, pa onda na umerenoj vatri kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
  5. Dodajte puter i sve lepo sjedinite da se otopi.
  6. U tepsiju poređajte keks koji ste malo namočili u mleku (ne previše, da se ne raspadne), pa sipajte fil, pa redom sloj keksa, pa filma, dok se ne istroši materijal. Poslednji sloj treba da vam bude fil.
  7. Stavite u frižider dok napravite glazuru. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa dodajte seckane lešnike i promešajte.
  8. Prelijte glazuru preko fila i vratite u frižider da se stegne.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Keks kolač po receptu voditeljki Kurir TV-a

 

makonda-tracker