neodoljiva

Direktno iz Rusije na vašu trpezu: Najlepši recept za Napoleon tortu poslasticu sa istorijom dugom 3 veka

0

Ako volite kremaste torte ova će biti vaš favorit od sad pa zauvek 

NAPOLEON TORTA RUSKI RECEPT
NAPOLEON TORTA RUSKI RECEPT foto: Instagram / recepti_s_izuminkoy

Ljubitelji dobrog zalogaja znaju da je za pripremu određenih poslastica potrebno više vremena, truda i novca, ali se ta trud uvek i te kako isplati. Ova Napoleon torta je baš jedna od tih.

 

Za njenu pripremu je potrebno napraviti prvo kore, a onda i ukusan fil. U narednom receptu pronađite detaljno uputstvo i prionite na posao.

Za kore:

 

550 g brašna
300 g putera ili margarina
1 jaje
pola kašičice soli
1 kašika sirćeta 
180 ml ledene vode

 

Priprema:

 

Smrznuti puter umočite u brašno, narendajte na krupno rende i rendajte dok se ne formiraju mrvice. Sve ostalo posebno izmešati i sipati u izrendan margarin. Brzo zamesite testo i stavite ga u frižider na 1 sat.


Zatim podelite testo na 12 delova, prečnika oko 22 cm. Svaku koru tanko razvaljajte i pecite na 200° dok ne porumeni.

Za krem:

 

 

  • 400 g mleka
  • 1 jaje
  • 40 g skroba
  • 200 g šećera
  • 100 g putera
  • 200 g kajmaka 

 

Priprema:

 

Staviti mleko da prokuva. Posebno pomešajte šećer, skrob i jaje. U njih u tankom mlazu sipajte vrelo mleko, mešajući mutilicom. Vratite ovu mešavinu na vatru i kuvajte dok se ne zgusne.

 

U vrelu mešavinu dodajte puter i mešajte dok ne postane glatko. Pustite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodati šlag. Izmešati. 

 

Filovati kora, fil, kora,fil sve dok se ne potrši sve. Odozgo ukrasite po želji.

 

Bonus video:

Recept za pileća krilca sa pivom

 

makonda-tracker