Ovo je recept koji zaista vredi probati.
Svaki put kada želimo da se zasladimo tortom, a nemamo previše vremena na raspolaganju, pribegavamo klasičnim receptima za keks torte koje sve, manje više, jedna na drugu liče.
Ipak, i u ovom slučaju postoji izuzetak i to najkremastiji i najslađi izuzetak koji ćete ikada probati!
Ovaj dezert pravo je malo čudo – sprema se lako i brzo, a ukusom miluje sva čula.
Sastojci:
- puter: 100 g
- šećer: 150 g
- brašno: 50 g
- vanilin šećer: 20 g
- jaja: 2 kom
- pavlaka: 400 g
- kakao keks: 300 g
- rastopljeni puter: 150 g
- mleko: 20 ml
Priprema:
- U jednu posudu stavite 100g razmekšanog putera i izmiksujte mikserom. Zatim u jednu šerpu sipajte šećer, brašno, vanilin šećer, promešajte pa dodajte jaja i sjedinite. Zatim dodajte pavlaku i ponovo sjedinite.
- Stavite na tihu vatru i neprestano mešajte dok se skroz ne zgusne. Prespite u staklenu posudu i prekrijte providnom folijom, pa ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.
- Kada se ohladi, sipajte krem u posudu sa prvobitno izmiksovanim puterom, pa sve sjedinite mikserom.
- Zatim običan biskvit keks sa kakaom sameljite na sitno u blenderu. Dodajte mu otopljeni puter, promešajte, pa dodajte 20ml mleka i sve dobro sjedinite.
- Sipajte (ali ne sve, ostavite nešto i za sloj odozgo) na dno pleha/kalupa i dobro utabajte, tako da po zidovima/unutrašnjim stranama kalupa takođe bude tanak sloj biskvita.
- Prelijte kremom do vrha, poravnajte, pa odozgo pospite preostalim mlevenim biskvitom ravnomerno. Neka se ohladi u frižideru i možete uživati u njenom bogatom ukusu. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Poslastica iz najluđih snova
( Glossy, E.S. )