Ova torta će sigurno postati omiljeni izbor za svaku priliku kada želite da oduševite goste, a da ne provedete sate u kuhinji.
Ako tražite dezert koji je istovremeno lagan, osvežavajuć i brz za pripremu, ova torta bez pečenja savršen je izbor.
Mekana i vazdušasta tekstura topi se u ustima, a kremasti slojevi miluju nepce svojom bogatom, ali laganom aromom.
Bez potrebe za rernom ili želatinom, priprema je jednostavna, a rezultat izuzetno osvežavajuć i ukusan.
Sastojci:
- mleko 500 ml
- 2 srednja jaja
- šećer 90 g
- kukuruzni skrob 40 g
- korica 1 limuna
- limunov sok 30 ml
- slatka pavlaka 250 ml
- 20 piškota
- mleko 150 ml
- pečeni bademi seckani ili mleveni
Priprema:
- Stavite 500ml mleka na tihu do srednju vatru da provri. U jednu posudu sipajte jaja i šećer pa dobro umutite mikserom. Dodajte kukuruzni skrob, pa opet izmiksujte. Dodajte limunov sok i narendanu koricu i dobro promešajte. Dodajte malo provrelog mleka, promešajte pa sve zajedno sjedinite sa ostatkom vrelog mleka. Mešajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
- Sipajte kremu u posudu i pokrijte providnom folijom dok se ne ohladi, pa je ohlađenu izmiksujte mikserom. U drugoj posudi izmiksujte slatku pavlaku sa dve kašičice šećera. Kada se potpuno zgusne, pomešajte sa prvom kremom i izmiksujte dobro.
- Dno duboke vatrostalne posude prekrijte slojem tako dobijene kreme, zatim piškote jednu po jednu mačite u mleko tek toliko da smekšaju i ređajte preko kreme. Kada popunite celu površinu ponovo sipajte odozgo kremu, zatim ponavljajte proces dok god vam ne ponestane materijala, a poslednji sloj treba da bude od kreme.
- Prekrijte tortu providnom folijom i neka odstoji u frižideru dok se ne ohladi. Kada se ohladi, pospite odozgo mlevenim ili seckanim bademom i uživajte u ukusu. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Dezert iz najluđih snova
( Glossy, E.S. )