Napravite čokoladnu tortu s keksom i orasima po brzom receptu bez pečenja i imalo muke.
Ako biste napravili brzinsku tortu za goste ili da iznenadite ukućane, časkom pripremite ovu čokoladnu keks tortu, savršenstvo koje je gotovo veoma brzo, bez pečenja ili želatina.
Sastojci:
- 500 gr keksa
- 200 gr oraha + još 80 gr
- 400 ml mleka
- 100 gr šećera
- 10 gr vanilinog šećera
- 80 gr kakaoa
- 100 gr maslaca
- 200 gr crne čokolade
Priprema:
-
Keks smrvite u sitnije komade i dodajte naseckane orahe.
-
Čokoladni krem pripremite tako što u šerpicu sipate mleko, kakao, šećer, pa ostavite da proključa i umešajte maslac, te sve lepo sjedinite.
- Ostavite da se hladi 2 sata u frižideru.
- Krem sipajte preko keksa, umešajte sve, pa sipajte u kalup s obručem. Pospite orasima i ostavite u frižideru još pola sata.
- Dekorišite tortu otopljenom čokoladom i ostavite još pola sata da se ohladi.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Recept za slanine
( Glossy, M.R. )