recept za zimnicu

Ukusnija od ajvara & savršen prilog jelu! Lovačka salata je zimnica koja se ne propušta, a ovaj recept ćete obožavati

0

Ako pravite zimnicu, ne propustite da pripremite lovačku salatu, biser iz tegle koji je savršen prilog jelu.

foto: Tserliukevich Sviatlana/Shutterstock
foto: Tserliukevich Sviatlana/Shutterstock

Rana jesen domaćicama je pravo vreme za spremanje zimnice, u kojoj će mesecima kasnije uživati cela porodica.

 

Pored ajvara, koji je mnogima glavni specijalitet, ne treba nikako zaboraviti na šarenu salatu, pinđur, kiseli kupus... Međutim, pravo blago zimnice jeste i ukusna lovačka salata, idealan prilog svakom slanom obroku.

 

Probajte da je napravite po starom receptu jedne bake koja više nije među živima, ali mlađim generacijama je pokazala proveren način pripreme.

 

Lovačka salata u tegli, neotvorena, može da stoji i do dve-tri godine.

 

 

Sastojci:

 

  • 3 kilograma paradajza
  • 3 kilograma paprike somborke
  • 200 grama šećera
  • čaša ulja
  • 2 glavice belog luka
  • 100 grama soli
  • 300 grama vinskog sirćeta
  • veza peršuna
  • 1 konzervans (ide po receptu, ali može i bez njega)

 

Priprema:

 

  1. Paradajz potopiti u vruću vodu, pa potom oljuštiti kožicu. Zatim ga treba iseći na kockice i pržiti 30 minuta na ulju (nakon što provri).
  2. Papriku iseći na kocke i pržiti s paradajzom još 30 minuta (takođe nakon vrenja).
  3. Kad počne da vri, dodati sirće, so i šećer.
  4. Kada sklonite šerpu s ringle, dodajte beli luk i peršun, a onda punite tegle dok je sve vruće.
  5. Ako stavljate konzervans, on se dodaje na kraju prženja.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

KOLIKO JE ZIMNICA ZAPRAVO ZDRAVA?! Ekspert na Kurir TV razbija mitove o zimskoj ishrani!

 

makonda-tracker