neodoljivo

Začini daju božanstven ukus, a gotovo je u nekoliko koraka: Gratinirana feta – ideja za brz ručak po ukusu cele porodice

0

Ako obožavate zapečena jela sa sirom i kačkavaljem i nemate običaj da provodite mnogo vremena u kuhinji, ovaj predlog za ručak sigurno će vam se dopasti.

Zapečeno domaće jelo sa sirom
Zapečeno domaće jelo sa siromfoto: Esin Deniz/Shutterstock

Gratinirana jela sa sirom, odnosno zapečena tako da se formira korica, uvek su poželjna, a tokom leta su naročito popularna za ručak jer uglavnom ne zahtevaju mnogo truda i ne moramo dugo da ostanemo pored vrelog šporeta.


Postoji mnogo načina da se pripremi izdašno i zasitno jelo na ovaj način, a gratinirana feta je jedno od najjednostavnijih.

 

Ako joj dodate malo sitno seckanog mesa, ukus će biti još bolji, ali to nije neophodno za slastan i bogat ručak.

Sastojci:

 

  • 4 jajeta
  • pola kilograma feta sira
  • 200 g bilo kog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 4 kašike sitno sečenog kuvanog mesa po izboru
  • 4 kašike maslaca
  • so i mlevena paprika po ukusu
  • 3 kašike seckanog kapra
  • 4 kašike seckanog peršuna
  • 4 kašike rendanog kačkavalja


Priprema

 

  1. Umutite jaja, pa ih u njih izmrvite feta sir.
  2. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo, uz mešanje, tako da se ne formiraju grudvice.
  3. Potom dodajte začine, kuvano meso, kačkavalj i začinsko bilje i dobro promešajte.
  4. Namažite maslac po dnu vatrostalne posude, pa prebacite smesu na to.
  5. Pecite u rerni na 170 stepeni oko 20-30 inuta, odnosno dok ne dobije finu. zlatnu nijansu.
     

BONUS VIDEO

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

 

makonda-tracker