Ako obožavate zapečena jela sa sirom i kačkavaljem i nemate običaj da provodite mnogo vremena u kuhinji, ovaj predlog za ručak sigurno će vam se dopasti.
Gratinirana jela sa sirom, odnosno zapečena tako da se formira korica, uvek su poželjna, a tokom leta su naročito popularna za ručak jer uglavnom ne zahtevaju mnogo truda i ne moramo dugo da ostanemo pored vrelog šporeta.
Postoji mnogo načina da se pripremi izdašno i zasitno jelo na ovaj način, a gratinirana feta je jedno od najjednostavnijih.
Ako joj dodate malo sitno seckanog mesa, ukus će biti još bolji, ali to nije neophodno za slastan i bogat ručak.
Sastojci:
- 4 jajeta
- pola kilograma feta sira
- 200 g bilo kog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 4 kašike sitno sečenog kuvanog mesa po izboru
- 4 kašike maslaca
- so i mlevena paprika po ukusu
- 3 kašike seckanog kapra
- 4 kašike seckanog peršuna
- 4 kašike rendanog kačkavalja
Priprema
- Umutite jaja, pa ih u njih izmrvite feta sir.
- Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo, uz mešanje, tako da se ne formiraju grudvice.
- Potom dodajte začine, kuvano meso, kačkavalj i začinsko bilje i dobro promešajte.
- Namažite maslac po dnu vatrostalne posude, pa prebacite smesu na to.
- Pecite u rerni na 170 stepeni oko 20-30 inuta, odnosno dok ne dobije finu. zlatnu nijansu.
BONUS VIDEO
Vojvođanski kare kao predlog za ručak
( Glossy, T.S.R. )