recept

Ješćete ih za svaki obrok! Jogurt lepinjice spremne su za 15 minuta, a prave se bez kvasca i jaja

0

Ako nemate ideju kakvo testo biste mogli da zamesite za doručak ili večeru, probajte s lepinjicama od jogurta bez kvasca i jaja.

Lepinjice od grčkog jogurta imaju poseban šmek
Lepinjice od grčkog jogurta imaju poseban šmekfoto: Africa Studio/Shutterstock

Skoro da nema osobe koja ne voli mekane lepinje, posebno ako su domaće, tople, sveže umešene, tek izašle iz rerne.

 

Imamo recept za koji su vam potrebni najjednostavniji sastojci, a uživaćete u ukusu mekanih lepinjica. Služite ih sa bilo čime što volite, sirom, suhomesnatim, ajvarom...

 

Sastojci:

 

  • 500 g brašna
  • 350 ml grčkog jogurta
  • 1/2 čaše mleka
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • susam

 

Priprema:

 

  1. Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i so, a u onda u istu posudu dodajte jogurt i mleko.
  2. Umesite testo i ostavite da odmori. Nakon što ste malo sačekali, premesite ga i razvijte u valjkasti oblik. Potom, isecite više komada testa, pa svaki komad prepolovite.
  3. Pravite od testa loptice.
  4. Premažite loptice maslinovim uljem. Malo zasecite nožem po vrhu. Pospite loptice susamom.
  5. Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite 15-ak minuta na 200°C.

 

Bonus video

Priprema lignji na mornarski način

 

makonda-tracker