(recept)

Ćevapi od tikvica uz koje ćete zaboraviti one od mesa: Gotovi su u nekoliko poteza, sočni i neverovatnog ukusa

1

Ako su vam se dopadale pljeskavica od tikvica, ovaj recept jednostavno morate da probate.

Izdašni ćevapi od tikvica, puni povrća i sira
Izdašni ćevapi od tikvica, puni povrća i sirafoto: Rezept zeit, Youtube Printscreen

Tikvice su se pokazale kao odlična zamena za meso, pa postoji mnogo recepata za ukusne i zasitne pite bez kora i brašna, proje, pljeskavice... u kojima je ovo povrće glavni sastojak.

 

Zato smo pronašli interesantan recept za domaće ćevape od tikvica, za koje vam nije potreban ni gram mesa, ali vam ono neće ni nedostajati.

 

U pitanju je ukusno, izdašno i vrlo zasitno jelo, koje vredi imati u porodičnom kuvaru.

Sastojci:

 

  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 šargarepa srednje veličine
  • 1 krompir srednje veličine
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica suvog začina
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike ovsenih pahuljica
  • 2 jajeta
  • 100 g tvrdog sira
  • peršun po ukusu


Priprema

  1. Operite tikvicu (ne morate da je ljuštite), pa izendajte, posolite i ostavite da odstoji na papirnom ubrusu da pusti vodu. Potom šakama to dobro ocedite, pa pomešajte s rendanom šargarepom, jajima i rendanim sirom.
  2. U posudu dodajte rendan krompir, sitno seckan peršun i beli luk. Začinite po ukusu, pa dobro promešajte.
  3. Ubacite ovsene pahuljice, ponovo promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.
  4. Nakon toga nauljite ruke, pa oblikujte smesu u ćevape, uvaljajte u brašno i pržite u dobro zagrejanom ulju.

 

Pogledajte kako se prave ćevapi od tikvica.

 

BONUS VIDEO

Rolat od mlevenog mesa

 

makonda-tracker