Ako volite zdravije recepte za ukusna domaća jela, probajte da u proju dodate tikvice i dobijate savršen obrok za doručak.
Bilo da je jedete samostalno ili s raznim dodacima, proja je mnogima omiljena na meniju, bilo kao dodatak ručku ili doručak, večera, uz kiselo mleko, jogurt, neko povrće... U svakom slučaju, s njom greške nema!
Međutim, mnogi se oslanjaju i na nešto zdravije recepte za proju, s adekvatnom zamenom za belo, pšenično brašno.
U takvom receptu, kao glavni sastojak možete koristiti univerzalan letnji sastojak za raznorazna slatka i slana jela.
Za proju s tikvicama ne treba vam ništa drugo do par sastojaka, a onda samo ostaje da sačekate da se ispeče...
Sastojci:
- 6 jaja
- 600 grama oceđenih i izrendanih tikvica (oko 3 tikvice srednje veličine)
- 200 grama kukuruznog brašna
- 3 kašičice soli
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Tikvice izrendajte, ocedite od vode.
- Jaja izlupajte, pomešajte sa solju, pa dodajte tikvicama.
- Dodajte brašno i ulje.
- Izlijte u pleh obložen pek-papirom.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena (ili kraće, u zavisnosti od rerne). Proverite da li je pečena ubadanjem čačkalice; ako izađe čista, proja je gotova.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb