Mekana domaća proja je savršen dodatak svakom jelu, a po ovom receptu ćete je obožavati.
Gotovo svi volimo da jedemo domaću proju. Mekana proja je idealan dodatak svakom jelu i trpezi, a sada sirom postaje posebno ukusna!
Ovaj recept za proju možete modifikovati i da bude posna, a i tada će biti neodoljivo ukusna.
Ovu smesu izlijte u pleh i pecite, a možete je peći u kalupu za mafine ili modlicama.
Ako ne jedete belo brašno, ukusna je i sa heljdinim ili speltinim brašnom. Što se tiče mleka, možete ga menjati jogurtom ilil vodom, ili čak kombinovati sve troje.
Takođe, ako ne želite da stavljate ulje, možete istopiti mast i upotrebiti jednu šolju iste.
Sastojci:
- 3 jaja
- šolja ulja (ili šolja istopljene masti)
- 3 šolje mleka (ili jogurt, ili voda)
- 3 šolje brašna (belog ili integralnog)
- 3 šolje kukuruznog brašna
- kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
Priprema:
- Umutite sve sastojke.
- Izlijte u pleh ili kalup za mafine, pa pecite 40 minuta na 220 stepeni.
- Pospite po želji susam po vrhu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.