Ukusnije i sigurno zdravije od onih koje se prže u tiganju i u dubokom ulju, pečene prženice su ipak veoma sočne, a prave se jednostavno.
Kada je reč o doručku na našim prostorima, jedna od prvih ideja svakome su prženice, najbrži i najjednostavniji način da se stomak napuni nečim zasitnim i neodoljivim!
Mogu se služiti uz sir, šunku i/ili ajvar, a neko preferira da ih jede uz slatke namaze, poput čokoladnog krema ili džema i, u svakom slučaju, s razlogom su popularna opcija za doručak.
Međutim, jeste li znali da, umesto prženja u dubokom ulju, prženice možete ispeći u rerni? I to bez kapi ulja!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 10 kriški starog hleba
- 100 ml mleka
- prstohvat soli
Priprema
- Dobro umutite jaja, pa im dodajte mleko i so i promešajte.
- Umačite jednu po jednu krišku starog hleba, najbolje od juče, pa kad se dobro natopi, podignite da se malo ocedi i zatim ređajte po plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 15 minuta.
BONUS VIDEO
Kako da testo naraste brže?
( Glossy, T.S.R. )