uz jogurt je fenomenalna

Bez kora i mešenja testa: Sočna LETNJA PITA S TIKVICAMA kojoj začini daju nestvaran ukus (RECEPT)

0

Brza domaća pita s tikvicama odličan je izbor za doručak ili večeru, a možete je spakovati i kao ručak za posao.

Izdašna i slasna domaća pita od tikvica i jaja
Izdašna i slasna domaća pita od tikvica i jajafoto: Kiian Oksana/Shutterstock

Ako izbegavate pite zbog kora i previše brašna, ovaj recept za laganu letnju pitu sigurno će vam se dopasti.


U pitanju je jednostavno domaće pecivo s tikvicama i jogurtom, za koju su vam potrebne samo dve kašike brašna, a ako pronađete pravu meru začina koja vam odgovara – dobićete jelo koje ćete sigurno praviti svake nedelje.


Ova pita ostaje sveža nekoliko dana, odlična je i hladna i topla, a obavezno je služite uz kiselo mleko ili jogurt.

Sastojci:

 

  • 3 tikvice
  • 200 ml jogurta
  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 80 ml ulja
  • kačkavalj po ukusu
  • so i biber, mirođija i mlevena paprika po želji


Priprema

  1. Očistite tikvice i isecite ih na kockice, pa ih u činiji pomešajte s jogurtom, brašnom, uljem, praškom za pecivo i začinite po ukusu. Sve dobro promešajte.
  2. Sipajte u tepsiju obloženu pek-papirom, pa protresite da se poravna.
  3. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180°C.
  4. U međuvremenu narendajte kačkavalj, pa izvadite, pospite sirom i vratite da se peče još pet minuta.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ovaj burek se u Nišu pravi od 1498.

 

makonda-tracker