čik joj odolite

Jede se za doručak, ručak i večeru tokom leta! Pripremite boraniju ovako i satima nećete biti gladni

0

Jaja su zasitna namirnica koja pruža obilje energije, a ako im dodate zeleniš – dobijate superzdravo jelo po svačijem ukusu!

Sočan domaći omlet s boranijom i spanaćem
Sočan domaći omlet s boranijom i spanaćemfoto: Lapina Maria/Shutterstock

Omlet je dobro rešenje za doručak ili večeru tokom cele godine, a posebno je popularno tokom leta, kada uz malo truda dobijamo izdašno i hranljivo jelo koje nam pruža mnogo energije.


Uz pažljivo birane sastojke, on može da bude i odličan ručak, a jedna od mogućnosti su boranija i spanać, kojima ovo jelo možete učiniti još zdravijim i ukusnijim.


Slobodno mu možete dodati i pečurke, tikvice, praziluk, paprike, kukuruz, čedar sir... bilo šta što poželite, i dobićete neodoljivo i zasitno jelo posle kog dugo nećete biti gladni.

Sastojci:

 

  • 3 jajeta
  • 150 g boranije
  • 4 kašike sitno seckanog spanaća
  • manja glavica crnog luka
  • prstohvat soli
  • 30 g brašna
  • 1 kašičica korijandera ili peršuna
  • pola kašičice mlevene paprike


Priprema

 

  1. Operite boraniju i ubacite je u ključalu i posoljenu vodu, dodajte spanać i ostavite da se kuva oko dva minuta, pa izvadite i stavite u dublju činiju da se hladi.
  2. Potom dodajte jaja, so, sitno seckan crni luk, brašno, začinsko bilje po ukusu i malo mlevene paprike, pa dobro umutite.
  3. Sipajte u podmazan tiganj, pa pržite na najnižoj temperaturi poklopljeno oko deset minuta.
  4. Okrenite omlet i pržite još deset minuta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

 

 

makonda-tracker