Jaja su zasitna namirnica koja pruža obilje energije, a ako im dodate zeleniš – dobijate superzdravo jelo po svačijem ukusu!
Omlet je dobro rešenje za doručak ili večeru tokom cele godine, a posebno je popularno tokom leta, kada uz malo truda dobijamo izdašno i hranljivo jelo koje nam pruža mnogo energije.
Uz pažljivo birane sastojke, on može da bude i odličan ručak, a jedna od mogućnosti su boranija i spanać, kojima ovo jelo možete učiniti još zdravijim i ukusnijim.
Slobodno mu možete dodati i pečurke, tikvice, praziluk, paprike, kukuruz, čedar sir... bilo šta što poželite, i dobićete neodoljivo i zasitno jelo posle kog dugo nećete biti gladni.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 g boranije
- 4 kašike sitno seckanog spanaća
- manja glavica crnog luka
- prstohvat soli
- 30 g brašna
- 1 kašičica korijandera ili peršuna
- pola kašičice mlevene paprike
Priprema
- Operite boraniju i ubacite je u ključalu i posoljenu vodu, dodajte spanać i ostavite da se kuva oko dva minuta, pa izvadite i stavite u dublju činiju da se hladi.
- Potom dodajte jaja, so, sitno seckan crni luk, brašno, začinsko bilje po ukusu i malo mlevene paprike, pa dobro umutite.
- Sipajte u podmazan tiganj, pa pržite na najnižoj temperaturi poklopljeno oko deset minuta.
- Okrenite omlet i pržite još deset minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Vojvođanski kare kao predlog za ručak