oduševićete se!

Za ove SUPERMEKANE PALAČINKE vam ne treba ČAK NI ŠPORET: Za nekoliko minuta dobićete slastan doručak ili večeru

0

Ako vam se ne stoji pored usijane ringle na najvećim vrućinama, obavezno probajte ovaj nesvakidašnji način pripreme domaćih palačinki.

Za kratko vreme i bez mnogo truda dobićete hrpu palačinki
Za kratko vreme i bez mnogo truda dobićete hrpu palačinkifoto: NataliaPopova/Shutterstock

Palačinke su uvek poželjan izbor za doručak i večeru, a u vrelim letnjim danima mogu da budu dobra opcija za zasitan i lagan ručak na brzinu.


Međutim, od njih često odustanemo jer priprema palačinki podrazumeva stajanje pored vrelog šporeta, a od pomoći vam može biti trik za pečenje palačinki u mikrotalasnoj pećnici.


Predstavljamo vam jednostavan recept za ukusne, sočne i brze domaće palačinke koje se umute za minut, a onda vam za svaku od njih treba još po 60 sekundi pečenja u mikrotalasnoj.

Brze palačinke iz mikrotalasne pećnice

 

Sastojci:

 

  • 1/2 kašike putera
  • 1 veliko jaje
  • 1 kašika ulja
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika mleka
  • prstohvat soli
  • (opciono) 3 kašike meda, ako želite slađi ukus


Priprema

 

  1. Umutite jaje, pa mu dodajte puter koji je odstajao na sobnoj temperaturi, mleko i malo po malo dodajte brašno. Mutite dok ne razbijete sve grudvice.
  2. Namažite malo ulja na tanjir za mikrotalasnu, pa kutlačom sipajte tanak sloj testa (oko 3/4 jedne šolje). Veličina palačinke zavisiće od dimenzija tanjira, a imajte u vidu da je većim i debljim palačinkama potrebno više vremena da se termički obrade.
  3. Ubacite u mikrotalasnu, da se peče 60 sekundi. Ako vam deluje previše tečno i nezapečeno, uključite na još 10 sekundi.
  4. Ponavljajte dok ne potrošite materijal.

 

Napomena: Po želji možete dodati med u testo ili ga dodati na palačinke prilikom serviranja.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Neodoljive pohovane palačinke

 

makonda-tracker