Ako vam se ne stoji pored usijane ringle na najvećim vrućinama, obavezno probajte ovaj nesvakidašnji način pripreme domaćih palačinki.
Palačinke su uvek poželjan izbor za doručak i večeru, a u vrelim letnjim danima mogu da budu dobra opcija za zasitan i lagan ručak na brzinu.
Međutim, od njih često odustanemo jer priprema palačinki podrazumeva stajanje pored vrelog šporeta, a od pomoći vam može biti trik za pečenje palačinki u mikrotalasnoj pećnici.
Predstavljamo vam jednostavan recept za ukusne, sočne i brze domaće palačinke koje se umute za minut, a onda vam za svaku od njih treba još po 60 sekundi pečenja u mikrotalasnoj.
Brze palačinke iz mikrotalasne pećnice
Sastojci:
- 1/2 kašike putera
- 1 veliko jaje
- 1 kašika ulja
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mleka
- prstohvat soli
- (opciono) 3 kašike meda, ako želite slađi ukus
Priprema
- Umutite jaje, pa mu dodajte puter koji je odstajao na sobnoj temperaturi, mleko i malo po malo dodajte brašno. Mutite dok ne razbijete sve grudvice.
- Namažite malo ulja na tanjir za mikrotalasnu, pa kutlačom sipajte tanak sloj testa (oko 3/4 jedne šolje). Veličina palačinke zavisiće od dimenzija tanjira, a imajte u vidu da je većim i debljim palačinkama potrebno više vremena da se termički obrade.
- Ubacite u mikrotalasnu, da se peče 60 sekundi. Ako vam deluje previše tečno i nezapečeno, uključite na još 10 sekundi.
- Ponavljajte dok ne potrošite materijal.
Napomena: Po želji možete dodati med u testo ili ga dodati na palačinke prilikom serviranja.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Neodoljive pohovane palačinke