Bez mešenja testa i čekanja da nadođe, ovo domaće pecivo je odlično rešenje kada nemate mnogo vremena.
Ako vam nedostaje ideja za doručak i večeru na brzinu, ove sočne pica-pogačice mogle bi da budu savršen dodatak vašem porodičnom kuvaru.
Praktične su jer mogu da se spakuju za posao, jednostavne za pripremu i ne oduzimaju mnogo vremena, a osvežavajuće su, slasne i zasitne.
Njihov tajni sastojak je krompir, koji se koristi umesto klasičnog testa, a sve što je potrebno jeste da mu dodate malo brašna i jaja kako bi se sve lepo povezalo.
Sastojci:
- 3 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice nane
- 3 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- veza mladog luka
- 1 paradajz
- 80 g čedar sira
Priprema
- Oljuštite krompir i stavite u hladnu vodu da odstoji i pusti višak skroba. Izrendajte ga potom, pa dobro ocedite.
- Iseckajte luk sitno, pa ga pomešajte s krompirom i dodajte tome jedno jaje, so, jaje i nanu i dobro promešajte. Potom sipajte i brašno i mešajte dok se ne sjedini.
- Oblikujte kao pogačice ili pljeskavice i pržite na srednjoj vatri pokriveno u podmazanom i ugrejanom tiganju. Kad bude pečeno odozdo, okrenite ih špatulom i ostavite da se krčkaju.
- Sitno iseckajte peruške mladog luka, a potom i paradajz na kriške, a čedar izrendajte.
- Stavite rendani sir na okrenute pogačice, stavite po krišku paradaza na svaku, pa pospite perima mladog luka i potom i sirom. Dodajte nanu po želji, poklopite i ostavite da peče dok se sir ne otopi.
Pogledajte kako se prave pica-pogačice od krompira.
BONUS VIDEO
Musaka i šopska salata kakve niste probali
( Glossy, T.S.R. )