kakav spoj sastojaka - njami

Čuvena torta sada ima JAKU KONKURENCIJU: Recept za najlepši ŠVARCVALD SLADOLED s čokoladom i višnjama gotov za 5 minuta

0

Savršena poslastica u toplim letnjim danima osvežiće vas i zasladiti u isto vreme 

RECEPT ZA ŠVARCVALD SLADOLED
RECEPT ZA ŠVARCVALD SLADOLED foto: Shutterstock / Veliavik

Ako volite ukus čuvene Švracvald torte sigurni smo da će vas istoimeni sladoled potpuno oduševiti. Osim što rashlađuje organizam, spoj sastojaka u njemu je takav da jednostano ne možete da mu odolite.

 

Sočni crveni plodovi višnje daće dozu kiselosti, dok će sve ostalo biti raj za nepca i dušu. Prednost u odnosu na tortu je to što se brzo pravi i možete ga čuvati u zamrzivaču, pa vaditi po potrebi i uživati u ukusu koji se jednostavno ne zaboravlja.

 

Evo šta je potrebno od sastojaka, a svaki sledeći put ćete praviti duplu meru, jer ovo je uživanje kojem je teško odoleti i reći dosta.

Sastojci:


Za preliv od višanja:

 

  • 350 g višanja
  • 30 g šećera
  • 2 kašike vode + jedna kašika gustina
  • 1 kašika likera od višanja (može i ne mora)


Za sladoled:

 

  • 150 g sitno iseckane crne čokolade
  • 250 ml pavlake za šlag + 3 kašike šećera (umesto toga možete koristiti konzervu kondenzovanog mleka)
  • Ekstrakta vanile
  • Vrh kašičice soli
  • 250 g maskarponea + 250 ml pavlake za šlag

 

NAJLEPŠI ŠVARCVALD SLADOLED
NAJLEPŠI ŠVARCVALD SLADOLED foto: Shutterstock / Brent Hofacker


Priprema:


Pripremite preliva od višanja

 

Iz višanja izvadite koske, pa ih stavite u šerpu da se kuvaju sa šećerom. Izmešajte vodu i gustin i dodajte višnjama kad se malo ukuvaju. Dodajte liker od višanja, pa kad se zgusne sklonite sa vatre.

 

Priprema sladoleda

 

Za pripremu sladoleda najbolje je koristiti kondenzovano mleko, koje možete lako da napravite sami. Ako nemate vremena, odlična zamena može biti šlag pomešan sa šećerom, koji ćete dobro umutiti u gustu smesu.


Mikserom umutite maskarpone sa ekstraktom vanile, šlagom i prstohvatom soli, pa dodajte kondenzovano mleko. Na samom kraju dodati iseckanu čokoladu i ručno izmešati.

 

U posudu stavite red sladoleda, red preliva, red sladoleda, red preliva sve dok ne potrošite sve. Ostavite da se zaledi nekoliko sati, a najbolje preko noći. 

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom

 

 

makonda-tracker