Ako volite ukus keksa i voća koji je začinjen čokoladom, i to onom belom, ova torta će vas raspametiti
Ako i vi na pomisao idealnog letnjeg slatkiša prvo pomslite na kremaste pikanterije sa keksom i voćem, koje su savršene kada se služe hladne, direktno iz frižidera imamo sjajnu vest za vas.
Pred vama je torta koja se pravi za 20 minuta, a sa tanjira nestaje za manje od 20 sekundi. Kad je jednom probate svaki sledeći put ćete praviti duplu meru.
Nju vole svi, pa čak i oni koji nisu istinski sladokusci. Nije preslatka, a svojom konzistencijom mnoge podseća više na sladoled nego na tortu.
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 400 g jagoda
- 600 g mlevene plazme
Glazura:
- 200 g bele čokolade
- 70 ml slatke pavlake
Priprema:
Pavlaku umutiti sa hladnom kiselom vodom tako da se dobije gusta smesa, zatim dodati šećer i kiselu pavlaku i sve dobro sjedniniti. Izmešati lepo varjačom, a onda dodati jagode, ali može i drugo voće po izboru i plazmu.
Sve lepo izmešati, staviti u kalup za tortu i ostaviti da se hladi u frižideru. Potrebno je da prenoći, a nakon toga odozgo stavite glazuru od bele čokolade i ukrasite po želji.
Glazuru napravite tako što ćete pavlaku da zagrejete na tihoj vatri, pa kad je vruća dodajte u nju belu čokoladu. Prelitete preko torte i vratite u frižider da se još malo stegne.
Bonus video:
Recept za piletinu koja budi sva čula