recept

BRZA, kremasta poslastica bolja od svakog sladoleda: Smuti i prospi PLAZMA TORTA sa belom čokoladom i jagodama

0

Ako volite ukus keksa i voća koji je začinjen čokoladom, i to onom belom, ova torta će vas raspametiti

NAJLEPŠA PLAZMA TORTA SA JAGODAMA
NAJLEPŠA PLAZMA TORTA SA JAGODAMAfoto: Shutterstock / Elena Hramova

Ako i vi na pomisao idealnog letnjeg slatkiša prvo pomslite na kremaste pikanterije sa keksom i voćem, koje su savršene kada se služe hladne, direktno iz frižidera imamo sjajnu vest za vas.

 

Pred vama je torta koja se pravi za 20 minuta, a sa tanjira nestaje za manje od 20 sekundi. Kad je jednom probate svaki sledeći put ćete praviti duplu meru.

 

Nju vole svi, pa čak i oni koji nisu istinski sladokusci. Nije preslatka, a svojom konzistencijom mnoge podseća više na sladoled nego na tortu.

 

Potrebno je:

 

  • 500 ml slatke pavlake
  • 500 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 400 g jagoda
  • 600 g mlevene plazme 

 

Glazura:

 

  • 200 g bele čokolade
  • 70 ml slatke pavlake 
NAJLEPŠA LETNJA TORTA SA GLAZUROM OD ČOKOLADE, VOĆEM I PLAZMOM
NAJLEPŠA LETNJA TORTA SA GLAZUROM OD ČOKOLADE, VOĆEM I PLAZMOMfoto: Nataliya Arzamasova/Shutterstock

Priprema:


Pavlaku umutiti sa hladnom kiselom vodom tako da se dobije gusta smesa, zatim dodati šećer i kiselu pavlaku i sve dobro sjedniniti. Izmešati lepo varjačom, a onda dodati jagode, ali može i drugo voće po izboru i plazmu.

 

Sve lepo izmešati, staviti u kalup za tortu i ostaviti da se hladi u frižideru. Potrebno je da prenoći, a nakon toga odozgo stavite glazuru od bele čokolade i ukrasite po želji. 

 

Glazuru napravite tako što ćete pavlaku da zagrejete na tihoj vatri, pa kad je vruća dodajte u nju belu čokoladu. Prelitete preko torte i vratite u frižider da se još malo stegne. 
 

Bonus video:

Recept za piletinu koja budi sva čula 

 

makonda-tracker