KULINARSKI TRIKOVI

Gordon Remzi ima super caku kako da se testenina ne lepi prilikom kuvanja: Od sada ćete uvek dodavati ovaj sastojak

0

Ovi korisni saveti Gordona Remzija su nešto što nam definitivno treba da bismo postigli savršeno kuvanu testeninu svaki put

Saveti Gordona Remzija za pravilno kuvanje testenine
Saveti Gordona Remzija za pravilno kuvanje testeninefoto: Sabine Thielemann / Panthermedia / Profimedia

Ako vam se testenina čini nedovoljno ukusnom, Gordon Remzi ima nekoliko saveta i trikova koji će vam pomoći da svaki put postignete savršen rezultat.

 

Prvo, postavite veliki lonac sa vodom na srednju vatru. Kada voda provri, dodajte prstohvat soli, malo bibera i jednu kašiku maslinovog ulja. Ovde je ključno ostaviti testeninu netaknutu, ne seći je na pola, već je pustiti da se postepeno rastvori u vodi, kako bi se osiguralo ravnomerno kuvanje.

 

Sledeće, različite vrste testenina zahtevaju različita vremena kuvanja, zato je važno pratiti uputstva na pakovanju. Gordon preporučuje postavljanje tajmera kako biste bili sigurni da će testenina biti savršeno skuvana, ali ne i prekuvana.

 

Savet Gordona Remzija da se testenina ne lepi prilikom kuvanja
Savet Gordona Remzija da se testenina ne lepi prilikom kuvanjafoto: CSMaster/Shutterstock

 

Kada je testenina gotova, ocedite je i vratite u serpu. Dodajte još malo soli, bibera i maslinovog ulja po ukusu. Gordon ističe da će dodatak maslinovog ulja sprečiti testeninu da se slepi, čineći je sočnijom i ukusnijom.

 

Iako mnogi budu skeptični po pitanju dodavanja maslinovog ulja pri kuvanju testenine, poznati kuvar tvrdi da je to ključni sastojak za postizanje savršenog ukusa.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker