Ako vam je potreban lagan i kremast slatkiš koji i rashlađuje i zaslađuje, ne tražite dalje.
Sladoled torte fenomenalan su brzi dezert za najtoplije dane jer nam pružaju osveženje uz kremastu teksturu, a veoma su dekorativan način da se zasladite.
Najbolji deo: ne treba vam rerna za pečenje kore!
Danas vam predstavljamo jednostavan recept za čokoladnu sladoled tortu od mlevenog keksa, banana i laganog fila, a pravi se veoma brzo.
Sastojci:
- 350 g keksa
- 150 ml otopljenog putera
- 20 g želatina
- 150 ml vode
- 150 ml mleka
- 90 g šećera
- 3-4 kašike kakao praha
- 700 ml kisele pavlake
- 2-3 banane
- rendana čokolada za dekoraciju, po želji
Priprema
- Mleveni keks (može usitnjen u blenderu) pomešajte s otopljenim puterom, pa kad dobijete kompaktnu masu, utisnite u dno kalupa i lepo poravnajte.
- Potom pomešajte želatin s vodom i razmutite.
- U jednu šerpicu sipajte mleko i šećer, pa dodajte kakao i lepo promešajte. Zagrejte do ključanja uz mešanje, pa sklonite s vatre.
- U to dodajte nabubreli želatin, promešajte dok se ne rastvori.
- Dodajte kiselu pavlaku u tu mešavinu, promešajte žicom.
- Oljuštite banane, pa ih isecitena pola, a zatim te polovine po dužini.
- Ređajte banane po utisnutoj kori od keksa i putera dok ne pokrijete celu tortu.
- Prelijte kakao smesom, pa odložite u frižider da se stegne.
- Po želji narendajte čokoladu za dekoraciju.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?
( Glossy, T.S.R. )