rapsodija ukusa

OSVEŽAVAJUĆE i LAKO za spremanje: LETNJI RUČAK koji spaja italijansku i grčku kuhinju gotov je za SAMO 20 MINUTA

0

Za letnje dane u kojima nemate puno vremena za kuhinju, a želite ukusan, lagan i zasitan obrok, imamo idealno rešenje. 

Pasta salata jelo je koje ćete obožavati
Pasta salata jelo je koje ćete obožavatifoto: from my point of view/Shutterstock

Zdravo, jednostavno i zasitno tri su reči koje nam se čini da je gotovo nemoguće staviti u istu rečenicu kada su letnji obroci u pitanju.

 

Mediteranska stil ishrane uvek je ispravan odgovor kada ponestane ideja šta bismo mogli da spremamo.

 

Predstavljamo vam recept za pravu letnju pastu, koja je preukusna i gotova za samo 20 minuta. 

 

Italijanska i grčka kuhinja sa razlogom spadaju među najbolje na svetu, a kada se ukusi ove dve tradicije spoje, nastaje pravi spektakl za sva čula. 

 

Grčka salata – pasta sprema se jako brzo i jelo je koje ćete apsolutno obožavati ovoga leta. 

 

Sastoji se od namirnica koje uglavnom već imate u frižideru, a priprema će vam oduzeti svega 20 minuta vremena, nakon čega možete uživati u raskošnom i osvežavajućem ukusu ovog fantastičnog jela.

 

Testenina je jedna od omiljenih namirnica u svim jelima
Testenina je jedna od omiljenih namirnica u svim jelimafoto: Nitr/Shutterstock

 

sastojci:

 

  • 450g testenine po sopstvenom izboru
  • 300-350g grčkog jogurta
  • 10 komada čeri paradajza
  • 1 krastavac
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike limunovog soka
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica bosiljka
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice origana
  • pola kašičice belog luka u prahu ili sveže seckanog

 

 

Povrće čini glavni deo ove paste
Povrće čini glavni deo ove pastefoto: Shutterstock / sheff

 

priprema:

 

  1. Skuvati testeninu prema uputstvu sa kesice i ostaviti je da se hladi.
  2. U veću posudu sipajte i izmešajte grčki jogurt, limunov sok, jabukovo sirće, beli luk, bosiljak i origano kako biste dobili dresing.
  3. Kada se testenina ohladi, pospite je maslinovim uljem, zatim dodajte iseckan paradajz i krastavac i promešajte.
  4. Tako izmešanu testeninu polijte dresingom od grčkog jogurta, dodajte soli po želji i ponovo sve dobro umešajte.
  5. Poslužite grčku pasta salatu i uživajte u neponovljivoj rapsodiji ukusa.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Specijalitet koji će svi ukućani voleti

 

 

 

makonda-tracker