PRELAGAN

Neodoljivo KREMAST i osvežavajuć: Voćni kolač od MALINA gotov za samo 30 minuta (RECEPT)

0

Uživanje u kremastoj poslastici sa sočnim notama maline čini svaki zalogaj pravim užitkom

Voćni kolač sa malinama
Voćni kolač sa malinamafoto: Florian Schultze / Panthermedia / Profimedia

Ovaj recept za kolač od maline osvaja svojom jednostavnošću pripreme, dok istovremeno pruža neodoljivu kombinaciju bogatog krema i osvežavajuće voćne arome.

 

Ubrzo će postati omiljena poslastica za svaku priliku, a priprema je tako laka da će i početnici u kuhinji brzo postati majstori u njegovom stvaranju.

 

 

Sastojci za kolač od malina:

 

Za koru:

 

100 g otopljenog putera

200 g mlevenog keksa

 

Za fil:

 

  • 300 g zamrznutih malina
  • 250 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • malo rendane kore limuna
  • 500 g krem sira
  • 10 g želatina u prahu

 

Kolal sa malinama, želatinom i sirom
Kolal sa malinama, želatinom i siromfoto: Youtube/printscreen/Dished

 

Priprema kremastog kolača od maline:

 

  • Za pripremu kore, prvo otopite puter, a zatim ga prelijte preko mlevenog keksa, dobro ih izmešajući kako bi se sjedinili.
  • Obložite pravougaonu tepsiju prozirnom folijom i utisnite smesu za koru ravnomerno na dno.
  • Za fil, prvo potopite želatinu u četiri kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Zagrejte je na umerenoj temperaturi dok se ne otopi, a zatim sklonite s ringle i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
  • U velikoj posudi, umutite krem sir sa šećerom u prahu, dodajte umućeni šlag od slatke pavlake i malo rendane limunove korice. Dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
  • Odvojite nekoliko kašika ovog krema, pa ih sjedinite s ohlađenom želatinom i umutite u preostali krem.
  • Podelite krem na dva dela, a zatim u jedan deo dodajte pasirane maline.
  • Preko kore ravnomerno rasporedite beli krem i sačekajte da se stegne, nakon toga ga premažite slojem krema od malina.

 

 

 

Bonus video

 

makonda-tracker