Požurite, isprobajte ovaj fantastični dezert dok još ima svežih i ukusnih jagoda
Ima li šta ukusnije tokom toplih letnjih dana od sladoleda koji se topi pod nepcima i istovremeno rashlađuje i zaslađuje naš organizam? Ako za njegovu prirpemu koristite sveže voće, ovog puta je izbor pao na jagode, sigurno je da tu neće biti greške.
Čuveni kuvar Džejmi Oliver ima svoj recept za najukusniji sladoled od jagoda, koji se lako i brzo sprema, a idealan je za velike porodice, jer ga izađe dosta.
Ukoliko i vi želite da obradujete svoje mališane ukusnim letnjim osveženjem ovo je prilika da isprobate ovu ukusnu poslasticu i u njoj uživate svim čulima.
Potrebno je:
- 600 g zrelih malina
- 100 g šećera u prahu
- 600 ml pavlake
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 50 g gotovih beze kora (može se kupiti gotove ili je pripremite sami)
*recept pogledajte ovde
Priprema:
Maline operite i očistite. U posudi lagano zagrejte šećer u prahu i ostavite da se karamelizuje, a onda dodajte maline i dve kašike vode i ostavite da se kuva oko 15 minuta. Procedite sadržaj posude kroz cediljku – ostavite da se sirup od malina potpuno ohladi.
Dok se to hladi u činiji pomešajte umućenu pavlaku sa ekstratom od vanile, pa dodajte kondeznovano mleko. Izmrviti beze koru preko toga i lagano kašikom ili špatulom izmešajte.
Zatim sve prespite u plastičnu posudu koja će ići u zamrzivač na nekoliko sati. Kad se stegne spreman je za konzumaciju.
Savet: Pre služenja izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga da se malo otopi. Tako ćete lakše vaditi kugle i biće na oko baš onakav kakav možete jesti u nekim od najboljih svetskih poslastičarnica.
Umesto malina možete koristiti bilo koje sezonsko voće, baš kao što je Džejmi u svom receptu koristio jagode
Bonus video:
Da li biste se zasladili slaninom?