Ledene poslastice

Najlepša SLADOLED-TORTA za samo 15 minuta: Zaslađuje, rashlađuje i ima najkremastiji fil savršen za leto

0

Ako vam treba recept za brz i lagan dezert koji se topi u ustima, a ne morate da koristite rernu u njegovoj pripremi, ovo je slatkiš za vas.

Kremasta sladoled-torta za leto
Kremasta sladoled-torta za letofoto: @BestesEssenhier, Youtube Printscreen

Sladoled-torte jedna su od omiljenih letnjih poslastica jer spajaju sve što nam je potrebno od dezerta na visokim temperaturama: imaju osvežavajući i lagan krem i koru od keksa i očas posla se nađu na našim dezertnim tanjirićima.


Lagane, osvežavajuće i neodoljivo slatke, one se pripremaju i brzo i jednostavno i po svačijem su ukusu.


Postoji mnogo recepata za ukusne sladoled-torte koje uspevaju svima, a ovo je jedan od jednostavnijih.

Sastojci:

 

  • 100 g keksa po izboru (može i čokoladni)
  • 2 žumanceta
  • 80 g šećera
  • 20 g gustina
  • 400 ml mleka
  • 20 g putera
  • 15 g kakao praha
  • 80 g čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

 

Kremasta sladoled-torta za leto
Kremasta sladoled-torta za letofoto: @BestesEssenhier, Youtube Printscreen

Priprema

  1. Poređajte keks po dnu kalupa.
  2. Umutite u šerpi žumanca sa šećerom, pa im dodajte gustin, dobro razmutite, pa sipajte mleko i umutite žicom ili mikserom. Kuvajte to dok se ne pojave mehurići, pa sklonite s vatre.
  3. Dodajte puter, pa mutite još malo.
  4. Nanesite polovinu ovog fila na keks u kalupu, poravnajte špatulom, pa stavite još jedan red keksa.
  5. U preostalu polovinu fila sipajte kakao, dobro promešajte, pa stavite preko keksa ovaj krem i lepo poravnajte.
  6. Stavite u frižider na najmanje pola sata.
  7. Otopite potom čokoladu, dobro je promešajte sa slatkom pavlakom, pa time prelijte torticu i poravnajte i vratite u frižider se stegne i ohladi.

Kako se pravi sladoled-torta s dve vrste fila?

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koji sladoled je otporniji na sunce?

 

makonda-tracker