Ako vam treba recept za brz i lagan dezert koji se topi u ustima, a ne morate da koristite rernu u njegovoj pripremi, ovo je slatkiš za vas.
Sladoled-torte jedna su od omiljenih letnjih poslastica jer spajaju sve što nam je potrebno od dezerta na visokim temperaturama: imaju osvežavajući i lagan krem i koru od keksa i očas posla se nađu na našim dezertnim tanjirićima.
Lagane, osvežavajuće i neodoljivo slatke, one se pripremaju i brzo i jednostavno i po svačijem su ukusu.
Postoji mnogo recepata za ukusne sladoled-torte koje uspevaju svima, a ovo je jedan od jednostavnijih.
Sastojci:
- 100 g keksa po izboru (može i čokoladni)
- 2 žumanceta
- 80 g šećera
- 20 g gustina
- 400 ml mleka
- 20 g putera
- 15 g kakao praha
- 80 g čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema
- Poređajte keks po dnu kalupa.
- Umutite u šerpi žumanca sa šećerom, pa im dodajte gustin, dobro razmutite, pa sipajte mleko i umutite žicom ili mikserom. Kuvajte to dok se ne pojave mehurići, pa sklonite s vatre.
- Dodajte puter, pa mutite još malo.
- Nanesite polovinu ovog fila na keks u kalupu, poravnajte špatulom, pa stavite još jedan red keksa.
- U preostalu polovinu fila sipajte kakao, dobro promešajte, pa stavite preko keksa ovaj krem i lepo poravnajte.
- Stavite u frižider na najmanje pola sata.
- Otopite potom čokoladu, dobro je promešajte sa slatkom pavlakom, pa time prelijte torticu i poravnajte i vratite u frižider se stegne i ohladi.
Kako se pravi sladoled-torta s dve vrste fila?
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Koji sladoled je otporniji na sunce?