(recept)

LEDENE ROLNICE od 2 sastojka – dezert koji ne može da ne uspe! Dekorativan, ukusan i neodoljiv ROLOVANI SLADOLED

0

Priprema traje nekoliko sekundi, ne treba vam mnogo sastojaka, a rezultat je osvežavajući slatkiš koji izgleda božanstveno

Rolovani sladoled je veliki hit proteklih godina
Rolovani sladoled je veliki hit proteklih godinafoto: Fascinadora/Shutterstock

Rolovani sladoled dolazi nam iz azijske kuhinje i već nekoliko godina je veoma popularno poslastičarsko čudo u svetu.

 

Često se nudu i pohovanoj varijanti, ali ona koju ćemo vam danas predstaviti nije takva vrsta slatkiša – u pitanju je najobičniji mlečni sladoled razliven po tacni koji se "mota" prilikom serviranja, tako da mu je priprema veoma brza i jednostavna.

 

Mi vam budimo univerzalni, bazični recept, kao ideje čime ga sve možete obogatiti, a ukus će u svakom slučaju biti fenomenalan!

Sastojci:

 

  • 2 šolje šlaga
  • 415 ml kondenzovanog mleka


Po želji možete umešati:

  • 1/2 šolje smrznutih jagoda
  • 1/2 šolje mrvljenih keksića
  • šarene mrvice
  • čokoladni sirup


Priprema

 

  • Stavite veliki poslužavnik ili pleh u zamrzivač.
  • U dubokoj činiji umutite šlag i kondenzovano mleko. Po želji možete dodati još neke sastojke za lepši ukus, poput sitno seckanog bobičastog voća, rendane čokolade, mrvljenog keksa itd.
  • Izvadite zamrznuti poslužavnik ili pleh, pa namažite ovaj krem ravno. Vratite u zamrzivač na dva sata.

 

Rolovani sladoled priprema se očas posla
Rolovani sladoled priprema se očas poslafoto: Olga Kurguzova/Shutterstock
  • Potom izvadite i oštrom lopaticom zagrebite ispod jednog kraja i počnite polako da stružete tako da se sladoled urola.
  • Služite odmah.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Koji sladoled je otporniji na sunce?


 

makonda-tracker