Predstavljamo vam recept za izdašni kolač koji se topi u ustima i savršen je način da se rashladite u vrelim danima
Poslastice od čokolade i kafe su vrlo popularne tokom leta, a ako je uz to i kremasta i hladna – eto idealnog slatkiša za avgust.
Ovaj dezert odličan je izbor jer se kora ne peče, već vam kao osnova služi keks provučen kroz kafu, a mekani i kremasti fil će vas osvežiti tako da vam ne treba ni čaša vode posle slatkih zalogaja.
Sve što je potrebno jeste nekoliko sastojaka i 10-ak minuta rada.
Sastojci:
- pakovanje biskvita ili čokoladnog keksa po želji
- 230 mililitara vrele vode
- 240 mililitara slatke pavlake
- 1,5 kašika instant kafe
- 30 grama šećera u prahu
- 30 grama kakao praha
- rendana čokolada
Priprema
- Pomešajte slatku pavlaku sa šećerom u prahu i kakaoom, pa mutite dok ne dobijete čvrstu smesu. Stavite u frižider da se stegne.
- Prelijte u jednoj činiti kafu vrelom vodom, dobro promešajte i ostavite da se ohladi 10-15 minuta.
- Uzmite keks po ukusu, provucite ga kroz razmućenu kafu, pa ređajte po dnu kalupa. Potom kašikom malo po malo pospte kafom.
- Preko toga namažite pola fila od slatke pavlake.
- Poređajte još jedan sloj keksa provučenog kroz kafu i ponovo poprskajte i ili pospite kašikom da bi bilo sočnije.
- Premažite drugu polovinu fila od slatke pavlake.
Pogledajte video tutorijal
Preko svega izrendajte čokoladu i stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Služite posle kafe ili ručka.
BONUS VIDEO
Kolač s jabukama - Zaboravljena jela Srbije
( Glossy )