Ukoliko volite ukus kokosa i pečenih lešnika nikada više drugi sladoled nećete ni pomisliti da pravite
S prvim letnjim danima posežemo za hladnim pićima, ali sladoled je ipak zanimacija broj jedan kada je rashlađenje u pitanju. Zapravo, on je istovremeno i zaslađenje i rashlađenje, pa ne čudi što ga mnogi obožavaju.
Ako ste ljubitelj domaćih sladoleda, sada je pravo vreme da prionete na pravljenje, jer je voće tu, ali i za one koji vole jače ukuse postoji nešto sjajno.
Najlepši kremasti sladoled pravi se od najlepših sastojaka, kokosa, lešnika i slatke pavlake. Ako ste ljubitelj rafaelo kuglica ovaj recept će vas kupiti na prvu loptu.
Potrebno:
- 400 ml slatke pavlake
- 400 g kondenzovanog mleka
- 170 g bele čokolade
- 70 g kokosa
- 100 g pečenih lešnika
Priprema:
Slatku pavlaku umutite, pa polako u tu smesu dodajte kondenzovano mleko. Smanjite mikser i još malo umutite sve zajedno. Belu čokoladu istopite na tihoj vatri, pa lagano sipajte i nju u smesu. Mutite dok se ne sjedini.
Zatim dodajte kokos i pečene lešnike koje ste iseckali tako da ostanu komadići. Ako ne volite da vam krcka pod zubima onda možete i da ih samelejte. .
Smesu stavite u kalupe za sladole, a ako ih nemate u plastičnu posudu sa poklopcem i ostavite u zamrzivač na nekoliko sati. Kad se smesa stegne služite i spremite se, svi će tražiti repete, a sledeći put ćete već morati da pravite duplu meru.
Bonus video:
Da li ste probali sladoled od krempite?