nema mu ravnog

Recept za DOMAĆI RAFAELO SLADOLED koji se topi pod nepcima: Najkremastiji letnji dezert i rashađuje i zaslađujte

0

Ukoliko volite ukus kokosa i pečenih lešnika nikada više drugi sladoled nećete ni pomisliti da pravite

RECEPT ZA RAFAELO SLADOLED KOJI MAMI UZDAHE
RECEPT ZA RAFAELO SLADOLED KOJI MAMI UZDAHE foto: Shutterstock

S prvim letnjim danima posežemo za hladnim pićima, ali sladoled je ipak zanimacija broj jedan kada je rashlađenje u pitanju. Zapravo, on je istovremeno i zaslađenje i rashlađenje, pa ne čudi što ga mnogi obožavaju.

 

Ako ste ljubitelj domaćih sladoleda, sada je pravo vreme da prionete na pravljenje, jer je voće tu, ali i za one koji vole jače ukuse postoji nešto sjajno.

 

Najlepši kremasti sladoled pravi se od najlepših sastojaka, kokosa, lešnika i slatke pavlake. Ako ste ljubitelj rafaelo kuglica ovaj recept će vas kupiti na prvu loptu.

Potrebno:

 

  • 400 ml slatke pavlake
  • 400 g kondenzovanog mleka
  • 170 g bele čokolade
  • 70 g kokosa 
  • 100 g pečenih lešnika

 

NAJUKUSNIJI SLADOLED SA KOKOSOM
NAJUKUSNIJI SLADOLED SA KOKOSOM foto: Shutterstock/WS-Studio


Priprema:


Slatku pavlaku umutite, pa polako u tu smesu dodajte kondenzovano mleko. Smanjite mikser i još malo umutite sve zajedno. Belu čokoladu istopite na tihoj vatri, pa lagano sipajte i nju u smesu. Mutite dok se ne sjedini.

 

Zatim dodajte kokos i pečene lešnike koje ste iseckali tako da ostanu komadići. Ako ne volite da vam krcka pod zubima onda možete i da ih samelejte. .

Smesu stavite u kalupe za sladole, a ako ih nemate u plastičnu posudu sa poklopcem i ostavite u zamrzivač na nekoliko sati. Kad se smesa stegne služite i spremite se, svi će tražiti repete, a sledeći put ćete već morati da pravite duplu meru. 

 

Bonus video:

Da li ste probali sladoled od krempite?

 

makonda-tracker