ukus je neverovatan

Zaslađuje, rashlađuje i pravi se za nekoliko sekundi: VOĆNI SLADOLED lepši od kupovnog kome ćete se vraćati do oktobra

0

Umesto preslatkih sladoleda koji se prave u fabrici, sjedinite samo tri sastojka i dobićete očas posla osvežavajući slatkiš neodoljivog, punog, intenzivnog voćnog ukusa.

Domaći sladoled od jagoda
Domaći sladoled od jagodafoto: szefei wong / Alamy / Alamy / Profimedia

Domaći sladoledi sve su popularniji jer nam omogućavaju precizniju kontrolu količine šećera, a budimo iskreni – često su daleko ukusniji nego kupovne varijante.


Osnova ovog recepta jesu smrznute jagode, koje treba usitniti u blenderu, a dodaju im se šlag i šećer, s tim što šećer možete zameniti i dvema kašikama meda, ali vam nije ni neophodan ako vam je slatko-kiseli ukus jagoda mio.


Najbolje od svega je što priprema traje veoma kratko, a dobijate rashlađujući dezert koji će obožavati cela porodica.

Sastojci:

 

  • 280 g zamrznutih jagoda
  • 100 g šećera
  • ⅔ šolje šlaga

 

Sladoled od zamrznutih jagoda pravi se za nekoliko sekundi
Sladoled od zamrznutih jagoda pravi se za nekoliko sekundifoto: Brent Hofacker/Shutterstock

Priprema

  1. Smrznute jagode i šećer ubacite u blender, pa blendajte dok ne dobijete kašastu teksturu.
  2. Potom pomešajte sa šlagom, gotovim, čvrsto umućenim od slatke pavlake, praha za šlag ili opcije koju inače koristite.
  3. Sipajte u kalup za sladoled ili činije uz kojijma ćete ga servirati i stavite u zamrzivač.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Sladoled od krempite

 

makonda-tracker