topi se u ustima

SLADOLED-TORTA od piškota gotova za 15 minuta: Kremast, mirisan i osvežavajući dezert koji ne može da ne uspe

0

Ako želite da se zasladite torticom za koju vam ne treba rerna, ovaj recept vredi imati

Sladoled torta sa piškotama i dve vrste fila
Sladoled torta sa piškotama i dve vrste filafoto: Cookrate - Cakes/YouTube Printscreen

Sladoled-torte su dezert bez kog nema slatkog leta, a ovo je jedna od najlakših za pripremu!

 

Ako ste ljubitelj domaćih slatkiša od piškota, ova praktična poslastica sigurno će vam se dopasti, jer upravo ovi mekani biskviti "čuvaju" sve vrste kremastog fila koji će vam pružiti osveženje.

 

Priprema je veoma brza i jednostavna, a nemoguće je da ne uspe!

Sladoled-torta sa piškotama

 

Sastojci:

 

  • 10 g instant kafe
  • 400 g piškota
  • 200 ml tople vode
  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 80 g praha za šlag s ukusom vanile
  • 10 g vanilinog šećera
  • 300 ml mleka
  • 50 g kakao praha

 

Sladoled torta sa piškotama i dve vrste fila
Sladoled torta sa piškotama i dve vrste filafoto: Cookrate - Cakes/YouTube Printscreen

Priprema

  1. U činiju sipajte 10 instant kafe, pa prelijte toplom vodom i dobro razmutite.
  2. Iseckite piškote napola, pa umačite jednu po jednu u kafu i ređajte po dnu kalupa.
  3. U duboku činiju sipajte slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu, prah za šlag s ukusom vanile, vanilin šećer i mleko.
  4. Mutite mikserom dok se ne zgusne, pa podelite ovu smesu na dva dela i u jedan deo umešajte kakao.
  5. Čokoladni fil, u koji ste sipali kakao, nanesite preko piškota poređanih po kalupu i poravnajte špatulom.
  6. Preko toga stavite žutu polovinu fila i poravnajte.
  7. Preko svega poređajte još jedan sloj piškota umočenih u razmućenu kafu.
  8. Stavite u frižider na sat vremena. Po želji pospite kakao prahom, rendanom čokoladom, šarenim mrvicama...

Pogledajte pripremu ove sladoled-torte.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Espreso eksperiment: koji sladoled je otporniji na sunce?

 

makonda-tracker