Zvali ga sataraš ili bećarac, ovo je jelo koje će verovatno najčešće biti u vašem jelovniku narednih meseci, a evo kako da bude još lepše
Sataraš ili bećarac je jelo obožavano širom Balkana, gde se može naći u raznim verzijama.
Iako je uobičajeno da se pravi bez mesa, u "Narodnom kuvaru" Spasenije Pate Marković se navodi da se bećar-paprikaš priprema sa svinjskim mesom koje se proprži pre dodavanja povrća, a tu su i razne druge verzije recepta.
Danas vam predstavljamo najjednostavniji brzi sataraš bez luka kome slast i posebnu teksturu daje kisela pavlaka.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 3 velike paprike
- 6 paradajza
- 1 mlada tikvica
- 2-3 kašike kisele pavlake
- so, biber i suvi začin po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema
- Oljuštite paradajz i tikvicu i isecite ih na kockice, a papriku očistite od semenki i isecite.
- Sipajte u dubok tiganj malo ulja, pa kad se ugreje, ubacite iseckano povrće.
- Začinite po ukusu, pa ostavite da se dinsta na tihoj vatri dok se sok od paradajza ne zgusne.
- Tek nakon toga sipajte umućena jaja, dobro promešajte i ostavite da se krčka nekoliko minuta.
- Pred sam kraj dodajte i kiselu pavlaku, promešajte i dinstajte još minut do dva.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Kako se pravi noazet?