Predstavljamo vam odličan recept za izdašno domaće jelo s mlevenim svinjskim mesom
Većinu sastojaka za gulaš verovatno u svakom trenutku imate u frižideru ili u zamrzivaču, a u pitanju je jelo s kojim nema greške – svi ga obožavaju i od stola ustaju siti.
Na sajtu LoveFoodies pronašli smo recept za takozvani siromahov gulaš, popularno američko jelo koje se priprema vrlo jednostavno, ali imajte u vidu da nije u pitanju najjeftiniji mogući gulaš jer ima mnogo sastojaka.
U svakom slučaju, ako pažljivo pratite korake, dobićete zasitno i bogato jelo puno vitamina, minerala i proteina, a može da vam traje po dva dana.
Američki siromahov gulaš
Sastojci:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 300 g pečuraka
- 2 velike šargarepe
- 200 g graška
- 3-4 krompira srednje veličine
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 kašičice gustina pomešane 1 šoljom hladne vode
- 1 kašičica majčine dušice
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica alkoholnog sirćeta + 1 kašičica balzamiko sirćeta
- 500 ml bujona od povrća
- so i biber po ukusu
Priprema
- Sitno iseckajte povrće.
- Crni luk prodinstajte u šerpi u koju ste sipali maslinovo ulje, na srednjoj vatri, dok ne omekša. Dodajte beli luk i meso i mešajte dok ne prumeni.
- Dodajte preostale sastojke, osim gustina razmućenog u vodi i bujona.
- Sve promešajte u šerpi i poklopite, pa ostavite da se krčka oko pet minut.
- Potom nalijte razmućen gustin i bujon od povrća, promešajte i vratite poklopac, pa ostavite da se krčka još 35 minuta.
- Pred kraj, začinite po ukusu.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Tajne majstora gulaša