Za Uskrs, rođendan ili bilo koju drugu važnu priliku: Domaća TORTA OD PALAČINKI lepša od bilo koje kupovne (RECEPT)

0

Ovaj izdašni i neodoljivi dezert pravi se vrlo jednostavno, a izgleda impresivno

Čokoladna torta od palačinki i s kremastim filom
Čokoladna torta od palačinki i s kremastim filomfoto: Lieblingsdesserts/YouTube Printscreen

Ako želite da probate nešto drugačije i sasvim novo kad su u pitanju dezerti, ova nesvakidašnja poslastica sigurno će vam se dopasti jer se pravi prilično brzo i lako, a izgleda daleko složenije.

 

U pitanju je brzo nemačka torta od palačinki, s kojom je nemoguće pogrešiti, s kremastim filom i čvrstom korom koja joj daje stabilnost.

 

Možda će vas dužina recepta malo prepasti, ali verujte nam – veoma je jednostavan!

Sastojci:


Za podlogu za tortu


2 jajeta
prstohvat soli
70 g šećera
1 kašika meda
20 g putera
30 ml mleka
65 g brašna
10 g kakao praha


Za palačinke

 

  • 180 g brašna
  • 35 g kakao praha
  • prstohvat soli
  • 10 g šećera
  • 3 jajeta
  • 260 ml toplog mleka
  • 160 ml ključale vode
  • 60 g meda
  • 25 ml ulja


Za fil

 

  • 250 g krem sira
  • 45 g šećera u prahu + 45 g šećera u prahu
  • 150 ml grčkog jogurta
  • 250 ml slatke pavlake
  • 20 g meda


Za posipanje

 

  • šećer u prahu

 

Čokoladna torta od palačinki
Čokoladna torta od palačinki foto: Lieblingsdesserts/YouTube Printscreen

Priprema


Za podlogu za tortu

 

  • Umutite jaja s malo soli i šećerom, pa dodaje med, puter i mleko, a potom uz mešanje prosejano brašno i kakao, pa mutite još malo.
  • Sipajte u kalup obložen pek-papirom i pecite u oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Ostavite da se hladi.


Za palačinke

 

  • Pomešajte u jednoj činiji prosejano brašno i kakao, pa dodajte prstohvat soli i šećer. Dodajte jaja, pa počnite da mutite žicom, uz dodavanje mleka. Sipajte vodu i sve dobro promešajte, pa propustite kroz cediljku da se rešite gromuljica. Dodajte otopljen med i ulje, dobro umutite žicom, pa ostavite da odstoji pokriveno oko 20 minuta.
  • Sipajte kutlačom u podmazan tiganj i pržite palačinke kao inače.


Za fil

  • Sipajte u činiju krem sir, pa mu dodajte 45 g šećera u prahu i grčki jogurt, pa umutite mikserom. U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku sa još 45 g šećera u prahu, pa kad se lepo zgusne, dodajte to u smesu sa krem sirom i mutite još malo.
  • Dodajte otopljen med, mutite još malo.

 

Čokoladna torta od palačinki i s kremastim filom
Čokoladna torta od palačinki i s kremastim filomfoto: Lieblingsdesserts/YouTube Printscreen

Ređanje torte

 

  • Na palačinku nanesite fil, pa je preklopite na pola, namažite odozgo i ponovo poreklopite, kao u snimku, i tako dok ne potrošite sve palačinke.
  • Stavite na tacnu podlogu za tortu (koru koju ste napravili), namažite na nju fil obilato i ravno, pa urolajte namazanu i presavijenu palačinku i stavite na sredinu podloge. Potom oko nje nastavite da slažete ostale palačinke, koje će se lepiti jedna za drugu uz pomoć fila. Obavezno na kraju stavite obruč od kalupa za torte da bi se dobro fiksiralo.
  • Stavite u frižider na najmanje 3-4 sata, idealno preko noći.
  • Sutradan pospite šećerom u prahu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept za sremačke salčiće

 

makonda-tracker