idealna za proleće i leto

Najkremastija KEKS TORTA na svetu gotova za 20 minuta: Neodoljivi slatkiš bez pečenja i jaja pravićete jednom nedeljno

0

Ako ste ljubitelj keks torte, ovaj recept sa šlagom, čokoladom i kremom jednostavno morate da probate

Kremasta keks torta s filom od šlaga i čokolade
Kremasta keks torta s filom od šlaga i čokoladefoto: Cookrate - Cakes/YouTube Printscreen

Keks torte ne samo što su odlična zamena za klasične torte od pečenog biskvita nego ih često mogu nadmašiti ukusom, naravno, ako imate pravi recept.

 

Danas vam predstavljamo jedan takav domaći slatkiš, koji ima slastan, kremasti fil na bazi šlaga, a dok se u jedan deo umeša bela čokolada, drugom neodoljiv ukus i boju daje čokoladni krem.

 

Za pripremu ove poslastice ne treba vam više od 20 minuta, a ukus joj je božanstven i savršena je za prolećne dane.

Sastojci:

 

  • 350 ml vode
  • 150 g keksa
  • 500 ml slatke pavlake za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g maskarpone sira
  • 150 g bele čokolade
  • 150 g čokoladnog krema
  • 20 g mlečne čokolade

 

Kremasta keks torta s filom od šlaga i čokolade
Kremasta keks torta s filom od šlaga i čokoladefoto: Cookrate - Cakes/YouTube Printscreen

Priprema

 

  1. Sipajte vodu u činiju, pa kratko umočite keks i ređajte ga po dnu kalupa.
  2. Potom sipajte slatku pavlaku u drugu posudu i mutite, pa dodajte šećer u prahu i mutite dok se ne zgusne i ne napravi šlag.
  3. Dodajte maskarpone sir i nastavite da mutite mikserom, pa podelite na dva dela.
  4. U prvi deo sipajte otopljenu belu čokoladu, pa lepo promešajte, a zatim pola te smese nanesite na poređan keks i lepo poravnajte špatulom.
  5. Stavite još jedan red keksa umočenog u vodu.
  6. Zatim u drugi deo pripremljenog šlaga stavite čokoladni krem i promešajte da se sjedini fino. Polovinu te smese nanesite na drugi red keksa i poravnajte, pa ponovo poređajte keks umočen u vodu.
  7. Potom stavite drugu polovinu smese od šlaga i bele čokolade, poravnajte, pa ponovo poređajte keks umočen u vodu.
  8. Nakon toga, namažite deo smese od šlaga i čokoladnog krema i poređajte novi red keksa, a zatim ostatak te smese i preko svega narendajte mlečnu čokoladu.
  9. Stavite u frižider na dva sata, da se stegne.

Pogledajte pripremu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako se prave sremački salčići?

 

makonda-tracker