Ako volite slatkiše s bananama, probajte ovaj specifičan i kremast kolač savršenog ukusa.
Ako volite tiramisu, a volite i banane, oduševite se spojem ukusa u ovom laganom kolaču.
Sastojci:
Za biskvit
- 4 jaja
- 4 velike kašike šećera
- 4 kašike brašna
- malo maslaca i prezli za kalup
Za fil
- 400 ml slatke pavlake
- 500 grama maskarponea
- 50 grama šećera u prahu
- 3-4 banane
- kakao za posipanje
Priprema:
- Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Kalup premažite maslacem i pospite prezlama.
- Jaja umutite sa šećerom dok se smesa ne udvostruči i bude svetložute boje.
- Prosejte brašno i umešajte ga u smesu (ali nemojte mutiti mikserom).
- Smesu sipajte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, do zlatnožute boje.
- Dok se biskvit hladi, spremite fil. Umutite slatku pavlaku mikserom, pa joj dodajte šećer. Ubacite u smesu i maskarpone, pa sjednite u krem. Stavite da se malo ohladi.
- Banane presecite na pola do dužini i širini i naređajte po biskvitu koji se ohladio. Prelijte filom. Protresite kalup i izravnajte.
- Ostavite da se hladi u frižideru na nekoliko sati ili preko noći. Pospite kakaom pre serviranja.
Bonus video
Keks kolač po receptu voditelji Kurir televizije
( Glossy, M.R. )