lagan recept

Kremasto, brzo i savršeno ukusno: BANANA TIRAMISU kolač, lagana poslastica koja mami na parče više

0

Ako volite slatkiše s bananama, probajte ovaj specifičan i kremast kolač savršenog ukusa.

foto: Finn egan/Shutterstock
foto: Finn egan/Shutterstock

Ako volite tiramisu, a volite i banane, oduševite se spojem ukusa u ovom laganom kolaču.

 

Sastojci:

 

Za biskvit

 

  • 4 jaja
  • 4 velike kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • malo maslaca i prezli za kalup

 

Za fil

 

  • 400 ml slatke pavlake
  • 500 grama maskarponea
  • 50 grama šećera u prahu
  • 3-4 banane
  • kakao za posipanje

 

Priprema:

 

  1. Najpre uključite rernu na 180 stepeni. Kalup premažite maslacem i pospite prezlama.
  2. Jaja umutite sa šećerom dok se smesa ne udvostruči i bude svetložute boje.
  3. Prosejte brašno i umešajte ga u smesu (ali nemojte mutiti mikserom).
  4. Smesu sipajte u kalup i pecite u zagrejanoj rerni 15-20 minuta, do zlatnožute boje.
  5. Dok se biskvit hladi, spremite fil. Umutite slatku pavlaku mikserom, pa joj dodajte šećer. Ubacite u smesu i maskarpone, pa sjednite u krem. Stavite da se malo ohladi.
  6. Banane presecite na pola do dužini i širini i naređajte po biskvitu koji se ohladio. Prelijte filom. Protresite kalup i izravnajte.
  7. Ostavite da se hladi u frižideru na nekoliko sati ili preko noći. Pospite kakaom pre serviranja.

Bonus video

Keks kolač po receptu voditelji Kurir televizije

 

makonda-tracker