kremasto

Ovo je najbrža PLAZMA TORTA na svetu: Po želji može da bude i posna, a pravi se dok ste rekli "slast" (RECEPT)

0

Jedna od omiljenih domaćih poslastica na našim prostorima priprema se očas posla i od samo nekoliko sastojaka.

Preko plazma torte obavezno namažite šlag
Preko plazma torte obavezno namažite šlagfoto: Africa Studio / Shutterstock

Takozvana plazma torta dezert je po svačijem ukusu – i kremast, i sladak (ali ne previše), i osvežavajući, i veoma jednostavan i brz za pripremu.


Sve sastojke na spisku možete zameniti posnim varijantama, odnosno posnim keksom, posnom čokoladom i posnim margarinom, pa ova tortica može da se pravi i tokom Uskršnjeg posta ili za slave.


Veoma je prilagodljiva, pa klasičnu plazma tortu možete obogatiti čokoladnim bananicama, želeom, brusnicama, suvim smokvama... Čime god želite!

Ono što je sigurno jeste da će svaki zalogaj u svakom slučaju biti božanstven.

 

Sastojci:

 

  • 300 g mlevenog keksa
  • 50 g mlevenih (ne previše sitno) lešnika i oraha, pomešano
  • 80 g šećera u prahu
  • 100 g rendane crne čokolade
  • 130 g margarina, na sobnoj temperaturi
  • 1 kesica vanilin šećera
  • oko 200 ml gaziranog soka od pomorandže
  • (opciono) suvo voće, žele bombone itd.
  • 1 kesica slatke pavlake


Priprema

  1. Mutite margarin sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom dok ne dobijete penastu smesu.
  2. Potom ubacite mleveni keks i grubo mleven miks oraha i lešnika.
  3. Po želji dodajte žele bombonice ili suvo voće.
  4. Narendajte čokoladu, pa sve lepo promešajte i potom dodajte sok od pomorandže malo po malo, da ne biste preterali.
  5. Prebacite na tacnu i oblikujte po želji.
  6. Umutite slatku pavlaku, pa time premažite torticu. Možete ukrasiti mlevenim keksom ili orasima.
  7. Stavite u frižider da se stegne.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

 

makonda-tracker