Marta Stjuart zna jednostavan način da se napravi savršeno ukusan omlet za par minuta.
Slavna kuvarica Marta Stjuart ima fantastične recepte za raznovrsna jela svih internacionalnih kuhinja.
Njene trikove rado zapisujemo u svoje kuvare, a ona ne krije praktične i korisne savete i za iskusne domaćice i za početnike u kuhinji.
Što se tiče omleta po njenoj recepturi, već decenijama ga pravi isključivo na ovaj način.
Omlet je gotov za pet minuta i dovoljan za jednu osobu. Ako pripremate doručak za više ljudi, obavezno napravite svaki omlet zasebno!
Omlet po receptu Marte Stjuart
Sastojci:
- 3 velika jaja
- kašičica vode
- kašika maslaca
- kašika naseckanog peršuna
- 1/8 kašičice soli
- prstohvat bibera
Priprema:
- Mutilicom dobro pomešajte jaja, vodu i so.
- Kad se sjedini, dodajte maslac i peršun.
- Zagrejte tiganj, rastopite malo maslaca i dodajte jaja.
- Ne dirajte smesu desetak sekundi, a zatim viljuškom mešajte otprilike pola minuta. Cilj je da već ispečeni deo na rubovima pomešate s tečnim jajima u sredini tiganja.
- Kad se ispeče, isključite vatru, urolajte omlet i prebacite ga na tanjir.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
Mašina koja sama pravi omlet