Tokom ovog posta najčešći su dani kada se posti na vodi, a ovaj ukusni specijalitet će vas oduševiti
Ukoliko ste i vi odlučili da postite sigurno po Internetu tragate za ukusnim specijalitetima koji će vas zasititi, a koji se brzo spremaju. Omiljeni među njima je i gulaš od pečuraka koji se sprema brzo, a toliko je ukusan da ćete ga praviti svako malo.
Za njegovu pripremu vam je potrebno oko 20 minuta, jer su pečurke brzo gotove, a budući da one ne mogu dugo da stoje najbolje je da napravite od jednog pakovanja pečurki i odmah sve pojedete.
Za sutra spremite drugu porciju ako vam se dopadne, jer pečurke nisu baš pogodne za podgrevanje.
Potrebno je:
- 1 pakovanje pečuraka (najlepše su bukovače, ali može i od šampinjoja)
- 1 mala glavica crnog luka
- 200 ml kuvanog paradajza (može i pelat)
- začini po želji
Priprema:
Pečurke iseckati na kockice i s lukom uraditi isto. Prvo u posudu stavite luk da se dinsta na malo vode, posolite i dodajte pečurke. Nakono 10 minuta one će već omekšati, a onda je vreme da se doda paradajz i da se u njemu sve lepo ukrčka još desetak minuta.
U već gotov gulaš možete da dodate začine po želji. Jedite dok je toplo i sveže, a za sutra spremite novu količinu, jer pečurke nije poželjno podgrevati.
Bonus video:
Šta je najvažnije kod svakog posta?